Ik kan me nog heel goed voor de geest halen hoe ik ‘vroeger’ op kantoor zat. Aan een bureau dat aan de vloer was vastgeschroefd. Op een vaste werkplek in dezelfde kantoorruimte. Met ‘mijn’ pc waarvan het scherm werd omlijst door post-its om me te herinneren aan wat ik moest doen.

 

Daarnaast stond een ingelijste foto van een geweldige vakantie in Spanje. Bellen deed ik met een vaste telefoon met een eigen aansluiting. Mijn mobiele telefoon (een Nokia 6100) gebruikte ik alleen buiten werktijd. Klinkt dat als een ver verleden? Dat valt best mee, ik heb het over 2002.

Geniaal

Tegenwoordig gaat alles anders. In minder dan een generatie werd Het Nieuwe Werken geïntroduceerd met veel meer gevolgen dan we dachten. Telewerken, thuiswerken, op kantoor niet meer op een vaste plek zitten; het is helemaal normaal. We hebben ook veel meer middelen om ons werk ‘mobiel’ te doen. Als ik voor de zaak onderweg ben, heb ik mijn handige 2-in-1 laptop en mijn smartphone bij me.

 

Wanneer ik zakelijke bestanden nodig heb, duik ik in de cloud en tover ik ze zo tevoorschijn. En het gaat nog een stap verder. Ik heb namelijk de meest geniale werkplek. Met welk apparaat ik ook inlog in onze IT-omgeving , alles ziet er hetzelfde uit. Zelfs als ik die paar keer in de week dat ik op kantoor ben een van de beschikbare werkstations gebruik. Zo’n lekker groot scherm is soms namelijk best fijn.

Het werkt als een trein. Zelfs ín de trein!

Waar het voor mij om gaat, is het gemak. Ik krijg op elk apparaat hetzelfde startscherm met dezelfde informatie, programma’s en applicaties. Dat maakt het voor mij als gebruiker zo simpel als wat. Waar ik ook ben, wanneer ik ook werk; ik kan overal makkelijk bij en het werkt als een trein. Zelfs ín de trein! Het aardige is bovendien dat ik mijn klanten kan laten zien hoe gebruiksvriendelijk alles is.

 

Ik gebruik het zelf en kan de voordelen uit eigen ervaring opsommen. Die beperken zich zeker niet tot het gebruikersgemak, heb ik gemerkt. Ik heb ook ervaren dat het reuze eenvoudig is om nieuwe werkplekken voor nieuwe collega’s te creëren. Dat gaat volledig geautomatiseerd en dat scheelt een hoop tijd voor mijn technische collega’s.

Werkplek

Het lijkt misschien preken voor eigen parochie en dat is het in zekere zin ook wel. Ik ontkom er alleen haast niet aan om reclame te maken voor de werkplek die overal hetzelfde is. Gewoon omdat het nu eenmaal geweldig praktisch is en heel veel flexibiliteit geeft. Voor mezelf vind ik het vooral prettig dat ik niet aan een locatie ben gebonden om mijn werk te doen.

 

Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik aan het eind van de werkdag thuis nog even wat zaken afmaak. Puur omdat het zo eenvoudig is om dat te doen. Mijn werkgever vind dat natuurlijk geen enkel probleem. ‘Jij bent tenminste nog eens productief!’ Kijk, dat hoor ik nou graag. Want dat is uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe.

Werkplek

  • Overal en altijd dezelfde interface op elk device.
  • Geautomatiseerd uitrollen van nieuwe werkplekken.
  • Vast maandbedrag voor pay per use oplossingen.

Vikash Ghoerbien

"Waar je ook bent, zonder internet valt er weinig te beleven."

x

JOBS 20

JOBS 20