In onze podcastserie ‘Hack van de dam’ draait alles om het verhogen van de digitale weerbaarheid en veiligheid van organisaties. Die thema’s belichten we vanuit meerdere perspectieven (IT, werkwijze en gedrag) en hebben als doel om te informeren, te inspireren en het security bewustzijn te verhogen.

Nieuw: aflevering 13 (seizoen 2)
Dit is hoe thuiscorporatie Elkien actief omgaat met cybersecurity

Als woningcorporatie heb je te maken met huurders, ketenpartners en medewerkers. Je hebt dus niet alleen data van jezelf, maar ook van derden. Alleen; van wie zijn die data eigenlijk? Wat doe je er precies mee? En hoe houd je je eigen organisatie veilig? IT Projectmanager & Security Officer Everdina Groen van thuiscorporatie Elkien deelt ervaringen uit de praktijk.

Nieuw: aflevering 12 (seizoen 2)
Cybersecurity trends 2022: wat staat ons te wachten en wat kunnen we ertegen doen?

2021 stond al bol van de digitale veiligheidsincidenten. Daarvan roepen we er een paar in de herinnering, maar we kijken vooral vooruit. Martijn weet dat het in 2022 zeker niet minder wordt. Het wordt alleen maar meer van alles. Dus loop je ook meer risico dat je door hackers op de korrel wordt genomen. Maar wat is ‘alles’ dan? En wat doe je eraan? Kijk en/of luister.

Nieuw: aflevering 11 (seizoen 2)
Hoe houd je jouw IT-omgeving veilig, nu we steeds meer hybride werken?

Sinds de thuiswerkplek een vast onderdeel van de werkomgeving is geworden, zijn er 30% meer datalekken geconstateerd en is het aantal hacks met 64% toegenomen. Om die cijfers naar beneden te krijgen, is het niet genoeg om te investeren in technische preventieve maatregelen. Bewustwording van de digitale risico’s bij de medewerkers is minstens zo belangrijk.

Kijk seizoen 1 terug

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken