Meer weten over slimme Microsoft 365 applicaties?
Contact David

Veel mensen vinden het fijn om niet afhankelijk te zijn van een vaste werkplek. Tegelijk missen we de spontane brainstormsessies op kantoor om ideeën te creëren en vorm te geven. Gewoon de ene inval na de andere op een whiteboard schrijven en samen bepalen welke concepten geschikt zijn om uit te werken. Doordat niet iedereen op dezelfde dag en/of hetzelfde tijdstip op kantoor is, worden dat soort sessies zeldzaam. Toch kan zoiets in een hybride werkomgeving ook uitstekend plaatsvinden; met Microsoft Whiteboard. Een digitale applicatie die functioneert als een traditioneel whiteboard, maar dan virtueel gehost. Daardoor kun je ook in een Teams-meeting creatief samenwerken.

Feedback

Het Microsoft Whiteboard biedt jou en jouw (project)team alle ruimte om helemaal los te gaan en ideeën te spuien. Daarbij kun je met meerdere apparaten samenwerken op het virtuele whiteboard. Je ziet realtime met wie je op het whiteboard aan de slag bent en wat je teamgenoten aan het doen zijn. Je hoeft dus niet van afstand op de hoogte gesteld te worden van de meest recente ideeën. Dat kun je zelf eenvoudig bijhouden.

 

Wanneer je samenwerkt, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar iedereen mee bezig is en up-to-date te blijven. Daarnaast speelt feedback een grote rol in de samenwerking. Ook daar heeft Microsoft aan gedacht bij het ontwerpen van het digitale whiteboard. Als gebruiker kun je kiezen uit een reeks leuke, boeiende en zinvolle reacties, waardoor je snel feedback op de ideeën van een ander kunt geven.

Templates

Het is mogelijk om whiteboardsessies uit te breiden en te versterken met templates voor verschillende taken. Denk aan templates voor brainstormsessies, groepsprojecten, projectplanning en nog veel meer. De templates zijn volledig aanpasbaar en helpen om medewerkers snel aan de slag te laten gaan en structuur aan te brengen in alle uitwerkingen.

Afbeelding invoegen

Je hebt niet alleen de beschikking over verschillende pennen, stiften, vormen, een gum en een meetlat. Je brengt de whiteboardsessie nog meer tot leven door afbeeldingen in te voegen. Afbeeldingen zijn een mooi hulpmiddel om de aandacht te trekken en abstracte/complexe concepten over te brengen. Door de haast eindeloze hoeveelheid afbeeldingen die je online kunt vinden, kun je jouw ideeën effectiever toelichten dan op een traditioneel whiteboard, waarop je vaak zelf moet tekenen.

Voor wie is het whiteboard toegankelijk

Het Microsoft Whiteboard vind je standaard in de Microsoft 365-omgeving. Naast dat de app op alle apparaten met Windows 10 of 11 wordt ondersteund, is de app ook toegankelijk op apparaten met iOS 9 of hoger. De webversie van Whiteboard wordt ondersteund op alle apparaten met een actuele versie van populaire browsers als Microsoft Edge, Chrome, Firefox en Safari. Wanneer je Whiteboard wilt gebruiken, moet je je aanmelden met een gratis Microsoft-account of een Microsoft 365-account (persoonlijk, werk of school).

Microsoft Whiteboard in Teams

Microsoft Teams is bij veel organisaties in gebruik als samenwerkingsinstrument. Aangezien Microsoft Whiteboard in Microsoft 365-omgevingen automatisch wordt ingeschakeld, is Whiteboard ook toegankelijk voor Teams-gebruikers. Dat betekent dat je Teams-vergaderingen nog efficiënter en leuker kunt maken door concepten of ideeën samen met andere deelnemers uit te werken.

Opslaan en delen

Heb je productief online samengewerkt met je team en staat het whiteboard vol met interessante informatie die je wilt bewaren? Dan hoef je niet snel screenshots of foto’s te maken om de inhoud niet kwijt te raken. Microsoft Whiteboard slaat het whiteboard namelijk automatisch op. En je kunt het whiteboard gemakkelijk delen met je team door de link in Teams te delen in een Teams-chat.

Kortom...

Microsoft Whiteboard wordt virtueel gehost, maar functioneert als een traditioneel whiteboard. Daarmee kun je als team ook op afstand creatief te werk te gaan. Microsoft Whiteboard wordt volledig ondersteund binnen Microsoft 365 en is automatisch beschikbaar in Microsoft Teams.

Elke twee weken tijdbesparende
Office 365 tips in jouw mailbox!

Benieuwd naar hoe je Teams en nog vele andere apps nog slimmer en handiger kunt gebruiken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een aantal tijdbesparende tips en tricks in je mailbox.

    David Knulst

    "Een doel is een droom met een deadline."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud