Een video editen kon vroeger best ingewikkeld zijn, maar dat is verleden tijd. Met Microsoft Clipchamp, Microsofts nieuwste innovatie in de wereld van videobewerking, kan iedereen een video professioneel bewerken. Daarbij maakt het echt niet uit of je een ervaren videograaf bent of net aan je eerste videoproject begint.

Wat is Microsoft Clipchamp

Microsoft Clipchamp is een video-editor die gebruik maakt van cloudtechnologie. Clipchamp biedt jou de mogelijkheid om zelf hoogwaardige video’s te produceren. Dankzij een breed scala aan functies –  zoals drag-en-drop-functionaliteit, overgangen en filters, tekst en animaties en een merkkit – kun jij eenvoudig professioneel ogende video’s maken. Clipchamp is ontworpen met het oog op gebruikersgemak. Zelfs als je geen enkele ervaring met videobewerking hebt, kun je er toch mee uit de voeten.

Microsoft Clipchamp

Wat kun je met Microsoft Clipchamp?

Of je het voor een bedrijf doet of (als vlogger) voor jezelf; iedereen heeft baat bij Clipchamp. Hieronder noem ik een paar voorbeelden van slimme manieren om Clipchamp te gebruiken.

 

 • Promoot jouw producten of diensten met aantrekkelijke marketingvideo’s.
 • Ontwikkel trainings- en instructievideo’s voor klanten of medewerkers.
 • Deel jouw kennis via informatieve videolessen op een toepasselijk platform.
 • Vermaak of inspireer jouw volgers op social media met boeiende video’s.

 

Clipchamp hanteert trouwens een Freemium model. Dat betekent dat je gratis met Clipchamp kunt starten en kunt upgraden naar een Premium abonnement wanneer je meer functies wilt gebruiken.

Hoe werkt Microsoft Clipchamp?

Om met Microsoft Clipchamp aan de slag te gaan, hoef je alleen maar een account op de Clipchamp-website aan te maken. Heb je dat gedaan? Dan is het proces eenvoudig: sleep jouw video’s, afbeeldingen en audio naar de tijdlijn en begin met het bewerken van de inhoud met de verschillende Clipchamp-tools. Wanneer je tevreden bent over het resultaat, kun je het opslaan in verschillende formaten, waaronder MP4, MOV en GIF.

Microsoft Clipchamp editen

‘Meerdere goede redenen om voor Microsoft Clipchamp te kiezen…’

Als je video’s wil bewerken, zijn er meerdere goede redenen om voor Clipchamp te kiezen. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

 

 • Freemium model
  Begin gratis en upgrade naar premium voor toegang tot extra functies.
 • Gebruiksvriendelijk
  De intuïtieve interface is eenvoudig te gebruiken, ook voor beginners.
 • Krachtig
  Breed scala aan functies waarmee je professionele video’s kunt maken.
 • Cloudtechnologie
  Je hoeft zelf geen software te installeren, maar gebruikt die online.

Conclusie

Ben je op zoek naar een krachtige maar gebruiksvriendelijke video-editor? Dan is Microsoft Clipchamp de perfecte keuze voor jou. Of je nu video’s maakt voor jouw bedrijf, om te vloggen of gewoon voor je plezier; Clipchamp helpt je om die een professionele uitstraling te geven. Probeer het zelf!

David Knulst

"Een doel is een droom met een deadline."

  de Maand van Avantage

  Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud