Wil je meer weten over Microsoft Planner?
Contact Martijn

Heb je weleens van Microsoft Planner gehoord? Dat is een handige Office 365-applicatie om je activiteiten te plannen. Zo kun je met Planner verschillende taken binnen een project plannen, waardoor je meer inzicht krijgt in wie welke taken op zich neemt. Op die manier kun je met je team werken aan een strakke planning en blijf je goed op de hoogte van elkaars voortgang in een project. Werkzaamheden goed op elkaar afstemmen is natuurlijk erg goed voor de samenwerking.

#1. Plannen en buckets in Microsoft Planner

In Microsoft Planner kun je eenvoudig een nieuw plan maken. Open gewoon de applicatie en klik linksboven op + Nieuw plan. Hier kun je jouw plan een naam geven en deelnemers uitnodigen die bij het plan worden betrokken. In het tabblad Bord zie je een duidelijk overzicht van alle taken die onder een bepaald plan vallen. Zo kun je voor elke afdeling een speciaal plan maken, waarmee je gezamenlijk als team een planning kunt maken. Wanneer je een plan hebt gemaakt, kun je in Planner eenvoudig Buckets aanmaken. Deze Buckets zijn kolommen waaronder je verschillende taken kunt hangen. Je maakt bijvoorbeeld per project een Bucket aan, waardoor alle taken overzichtelijk onder elkaar worden weergegeven.

#2. Grafieken en filters

In het tabblad Grafieken krijg je een visuele weergave van de planning van je projecten. Je ziet de status, waarbij een onderverdeling wordt gemaakt in ‘Niet gestart’, ‘Wordt uitgevoerd’, ‘Laat’ en ‘Voltooid’. Je weet met een oogopslag of een bepaald project op schema loopt of niet. Ook zie je een overzicht van alle Buckets met daarbij de verschillende taken die hieronder vallen. Zo kun je snel zien welke Bucket de meeste taken bevat en waar nog werk moet worden verzet. Bovendien kun je per teamlid zien hoeveel taken diegene nog moet afronden. Ook kun je gemakkelijk filteren op taken die aan bepaalde personen zijn toegewezen, of de taken op datum filteren. Op die manier heb je meteen in de gaten of de gestelde deadlines daadwerkelijk gehaald worden.

Meer weten over time management?

Lees de blog: Met time management schep je orde in je werkdag

#3. Planning en samenwerking

Wil je liever een overzicht hebben van de taken die per week of per maand gedaan moeten worden? In het tabblad Planning zie je een overzicht van alle taken die je de komende weken moet uitvoeren. Je ziet precies waar je te weinig tijd hebt en in welke weken het wat rustiger is. Door Microsoft Planner op een slimme manier in te zetten, zorg je ervoor dat je als team een goed overzicht hebt over alle activiteiten die nog gedaan moeten worden. Hierdoor kun je beter en sneller taken met elkaar afstemmen, waardoor de samenwerking wordt gestimuleerd. Bijkomend voordeel is dat Microsoft Planner effectief is verbonden met alle andere applicaties van Office 365, waardoor je gemakkelijk communiceert met apps als SharePoint, Teams, Outlook en OneNote.

Wanneer je Planner goed in jouw organisatie integreert en je jouw medewerkers inhoudelijk traint, gaat de kwaliteit van de samenwerking vanzelf omhoog. Daarbij is het mogelijk om Planner toe te voegen aan een team binnen Microsoft Teams. Zo kunnen jij en je collega’s nog slimmer plannen en efficiënter samenwerken. Ben je benieuwd naar welke functionaliteiten Teams nog meer biedt? In ons redpaper lees je er alles over. Download het redpaper.

Door de coronapandemie hebben we razendsnel geleerd hoe we op afstand met elkaar kunnen communiceren. Voor chatten, (video)bellen en online vergaderen in Microsoft Teams draaien we intussen onze hand niet meer om. Maar hoe zit het met de online samenwerking?

 

Daarin valt nog heel veel winst te behalen. De beschikbare functionaliteiten binnen Microsoft 365 worden namelijk maar zeer beperkt gebruikt. Dat heeft niet met onwil te maken; eerder met onwetendheid. De hoogste tijd om je kennis bij te spijkeren en nóg productiever te werken! Lees er alles over in ons redpaper.

Download het redpaper

    Martijn de Vries

    "De mens is de sleutel tot adoptie van IT."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud