Meer weten over Microsoft Copilot?
Contact David

‘Hoe gaat mijn digitale assistent om met cybersecurity?’ Uitstekende vraag, zeker in een digitaliserende samenleving. Daarin worden AI-toepassingen voor ons alleen maar belangrijker om productief te kunnen werken. Microsoft 365 Copilot is een goed en recent voorbeeld van een AI-toepassing die het werkende leven een stuk eenvoudiger maakt. Want die slimme digitale assistent zorgt er onder meer voor dat jij je kunt focussen op je kerntaken. Daarover heb ik eerder een uitgebreide blog geschreven. Maar hoe zit het met de veiligheid van Microsoft 365 Copilot? Hieronder lees je daar meer over.

Een betrouwbare werkomgeving

Laat meteen duidelijk zijn dat Microsoft cyberveiligheid bijzonder serieus neemt. Dat geldt dus ook voor Microsoft 365 Copilot. Deze geavanceerde AI-assistent is geïntegreerd met Azure OpenAI Service. Copilot profiteert gewoon mee van de geavanceerde beveiligingsmaatregelen voor organisaties. Bovendien voldoet Microsoft 365 Copilot aan dezelfde privacybeschermingseisen die je kent van andere vertrouwde Microsoftdiensten.

Bescherming van jouw gegevens

Een van de belangrijkste – terechte – zorgen bij het gebruik van welke AI-toepassing dan ook is de bescherming van jouw gegevens. Tijdens de ontwikkeling van Microsoft 365 Copilot is daar volop aandacht aan besteed. Jouw gegevens, bedrijfsinformatie en bijvoorbeeld OneNote-notities worden niet met andere gebruikers of derden gedeeld. Copilot leert ook niet van jouw persoonlijke gegevens, waardoor jouw informatie privé blijft.

Volledige controle met Microsoft 365 Copilot

De data van Microsoft 365 Copilot blijft binnen de Microsoftomgeving van jouw organisatie. En jij bent de enige die toegang heeft tot deze data. Zo probeert Microsoft te voorkomen dat data (per ongeluk) lekt tussen gebruikers, verschillende IT-omgevingen binnen de organisatie en derden. Zo behoud jij de volledige datacontrole.

Regelmatige beveiligingsupdates

Het is echt fijn dat Microsoft voortdurend met slimme innovaties op de proppen komt. Alleen gaan cybercriminelen minstens zo snel met de tijd mee en zijn ze constant op zoek naar nieuwe manieren om organisaties digitaal te bedreigen.  Daarom wordt Microsoft 365 Copilot regelmatig bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsprotocollen en patches om potentiële risico’s te minimaliseren en de bescherming van jouw gegevens te waarborgen.

Samengevat…

Als het gaat om de cyberveiligheid van Microsoft 365 Copilot, kun je er dus op vertrouwen dat Microsoft de hoogste veiligheidsnormen hanteert. Copilot is ontworpen met geavanceerde beveiligingsmaatregelen voor organisaties die Microsoft standaard aanhoudt. Daarnaast houdt Copilot rekening met jouw privacy. Jouw gegevens blijven vertrouwelijk en worden niet gedeeld zonder jouw toestemming. Met regelmatige beveiligingsupdates wordt ervoor gezorgd dat jouw digitale assistent altijd optimaal is beschermd.

Meer weten? Ik help je graag verder. En je kunt ons ook volgen op LinkedIn, waar we regelmatig updates over Copilot geven.

David Knulst

"Een doel is een droom met een deadline."

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud