Ik ben Wesley, 32 jaar oud en woon in Bergambacht. Sinds augustus 2018 werk ik vanuit Rotterdam als Accountmanager Buitendienst bij Avantage. In het verleden heb ik de hbo-opleiding Commerciële Economie succesvol afgerond. De adviesrol, in combinatie met het maken van de commerciële slag, trekt mij erg aan. Wil je weten hoe mijn dag als accountmanager eruit kan zien? Lees dan vooral verder.

#. 06.45 - Wake-up call

Tegen een uur of 7 gaat mijn wekker en spring ik mijn bed uit. Ik stap onder de douche en ontbijt daarna met wat ontbijtgranen en melk. Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Let’s go!

#. 08.00 - Start-up

Ik start mijn werkdag thuis op, met een stevige bak koffie. Dan begin ik met het doorspitten van mijn mail. Belangrijke mails beantwoord ik direct, de overige mails breng ik in prioriteitsrubrieken onder. Daarmee creëer ik een stevige en geordende basis voor de rest van de dag. Vervolgens vertrek ik rechtstreeks naar een van mijn klanten. Die vind je in heel Nederland; zoals welzijnsorganisaties in Limburg en ‘t Gooi of een publieke trekpleister in de Bollenstreek. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

#. 10:00 - Let’s talk

Onderweg naar de klant ben ik graag productief bezig. Als accountmanager buitendienst ben ik weinig op kantoor. Dat maakt het voor mij extra belangrijk om het contact met collega’s te onderhouden; bijvoorbeeld door tijdens het rijden even handsfree te bellen met servicemanagers en projectleiders op de zaak. Op die manier blijf ik, ondanks het feit dat ik niet veel tijd op kantoor doorbreng, toch op de hoogte van wat er speelt.

#. 10.45 - Get in touch

Wanneer ik bij de klant ben aangekomen, is het meestal tijd voor mijn tweede bak koffie. De mensen met wie ik in gesprek ben, zijn over het algemeen IT-managers en directieleden. Zo’n bezoek begint vaak met socializen. We gaan niet gelijk het diepe in, maar praten eerst gewoon even gemoedelijk bij. Dat is ook goed voor de onderlinge band.

#. 11.15 - Meetings

Mijn bezoeken staan vaak in het teken van een meeting of een presentatie. Belangrijk voor mij, maar uiteraard ook voor de klant. De concrete invulling van zo’n bezoekmoment is altijd verschillend. De ene keer geef ik een presentatie, bijvoorbeeld over de stappen die nodig zijn om de transitie naar de cloud tot een succes te maken. Het kan ook zijn dat we brainstormen over een concrete case vanuit de klant. En natuurlijk houd ik mijn klanten op de hoogte van de nieuwste IT-ontwikkelingen en van IT-oplossingen van Avantage die voor hen relevant of interessant zijn.

#. 12.30 - Hit the road

Een bezoek aan een klant duurt meestal zo’n 1,5 tot 2 uur. Wanneer we alles hebben besproken en ik volledig op de hoogte ben van de stand van zaken bij de betreffende klant, ga ik met een gerust gevoel weer de auto in. Het is inmiddels lunchtijd, dus scoor ik gelijk even een broodje bij de lokale broodjeszaak. Fuel that engine!

#. 13.00 - Volgende klant

Als ik aan het lunchen ben, pak ik regelmatig mijn laptop erbij om de mailtjes, die tijdens mijn klantbezoek zijn binnengekomen, op te volgen. En ik gebruik mijn lunchtijd ook om het CRM-systeem bij te werken met de meest recente klantinformatie. Ik heb 40 klanten onder mijn hoede en houdt zelfstandig bij met wie ik allemaal contact heb gehad en wie ik nog moet bellen. Zo verlies ik niemand uit het oog. Broodje op, tijd voor de volgende klant met wie ik ruim van tevoren een afspraak heb gemaakt. Daarbij houd ik rekening met de vestigingslocatie. Die ligt meestal redelijk in de buurt van waar ik ’s morgens een afspraak heb gepland.

#. 14.30 - Orde op zaken

Ook ‘s middags bezoek ik minstens één klant, soms twee of zelfs drie. Ik vind het altijd enorm interessant om met klanten mee te denken over de toekomst. Termen als ‘visie’, ‘missie’ en ‘strategie’ komen dan ook geregeld voorbij in zulke gesprekken. IT is natuurlijk grotendeels gericht op de toekomst en altijd in beweging. Aan mij de schone taak om mijn klanten daarvan op de hoogte te brengen en ze mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen die voor hen relevant zijn.

#. 16.00 - Afronden

Na het laatste klantbezoek stap ik weer in de auto. Wanneer ik in de regio Rotterdam ben, ga ik meestal nog wel even langs op kantoor. Soms heb ik dan nog een kort werkoverleg of ga ik met collega’s buiten kantoor een hapje eten. In het mooie centrum van Rotterdam, bijvoorbeeld bij de Oude Haven, is het altijd levendig! Als ik niet in de buurt ben, ga ik direct naar huis. Daar klap ik de laptop nog even open om wat laatste berichten te beantwoorden of presentaties voor de volgende dag voor te bereiden. Ik neem ook altijd even de tijd om mijn LinkedIn te updaten. Op die manier informeer ik mijn netwerk over waar we bij Avantage mee bezig zijn. Dat vind ik echt belangrijk om potentiële klanten en nieuwe collega’s te bereiken. Daarnaast is LinkedIn natuurlijk goed voor mijn personal branding.

#. 18:15 - Home sweet home

Wanneer de werkdag erop zit, is het tijd om te ontspannen. ’s Avonds ga ik regelmatig een balletje trappen bij de plaatselijke voetbalclub waar ik lid van ben. Dat vind ik heerlijk om te doen. Daarnaast draai ik in mijn vrije tijd weleens een plaatje op feesten en partijen. Ik houd ervan om onder de mensen te zijn en spreek ook vaak af met mijn vrienden.

#. 23:00 - Morgen weer een dag

Rond een uur of elf sluit ik de luiken, na weer een mooie dag. Mijn werk geeft mij echt voldoening. Hoe dat komt? De locatie van het hoofdkantoor aan de Blaak is natuurlijk top; maar het ligt vooral aan die hele club mensen in ons bedrijf. Ze stralen energie uit en iedereen is bereid om een stapje extra voor elkaar te doen. Tel daar de vrijheid die je krijgt en het eindeloze aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden bij op en je weet dat je helemaal op je plek zit. Dat is een geweldig gevoel.

Word accountmanager buitendienst bij Avantage

Als Accountmanager Buitendienst maak je bij Avantage deel uit van een informeel en collegiaal team waarin je alle vrijheid en ruimte krijgt om initiatieven aan te dragen die onze dienstverlening verbeteren. Jouw salesmanager steunt je wanneer je nieuwe ideeën in de praktijk wilt uitproberen en stimuleert jou om het beste uit jezelf te halen, waarbij diverse vakinhoudelijke en persoonlijke opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden tot je beschikking staan.

 

Ook al werk je zelfstandig, je staat nooit alleen.

Een moment, we verwerken je sollicitatie

enthousiast? solliciteer direct.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht Het bestand is te groot
Dit veld is verplicht Het bestand is te groot
Dit veld is verplicht
BLOG
je komt binnen en je hebt IT-ambities; net als wij

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken