veilig thuiswerken

Houd cybercriminelen buiten de deur

Een groot deel van Nederland werkt (samen) vanuit huis. Ook al missen we daardoor fysiek sociaal contact, met Microsoft Teams is dat in wezen prima te doen. Onder druk van de maatregelen van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken, hebben veel organisaties van de ene op de andere dag Teams in gebruik genomen. Begrijpelijk, maar tegelijk was er weinig aandacht voor digitale veiligheid. Want er zijn tien- tot honderdduizenden thuiswerkers die op hun eigen pc of laptop werken en het is maar de vraag of dat wel zo veilig is. De hoogste tijd om daar eens indringend naar te kijken.

Inrichting veilige
thuiswerkplek

Thuiswerken heeft overigens niet alleen grote gevolgen voor organisaties die medewerkers moeten faciliteren, maar ook voor de thuiswerkers zelf én voor de kantoorwerkers die contact moeten houden met de thuiswerkers. Om van thuiswerken echt een succes te maken, is het van belang om de juiste maatregelen te nemen. Het begint allemaal bij de inrichting van de thuiswerkplek.

Gedrag, werkwijze, IT

Digitaal veilig werken is een samenspel van veiligheidsbewustzijn, infrastructuur, bedrijfsprocessen en technologie. Maar hoe kun je die elementen beïnvloeden om de samenhang te versterken? Dat is natuurlijk de hamvraag, waarop we in feite alleen maar antwoord kunnen geven met een stappenplan. Hieronder geven we aan welke zaken je achtereenvolgens moet kunnen afvinken om er zeker van te zijn dat je er alles aan hebt gedaan om veilig thuiswerken optimaal te faciliteren.

Stap 1


Veilig thuis

Staat je firewall aan? Is alle software (ook antivirus) up-to-date? Is het wifi-netwerk thuis goed beveiligd en is de toegang tot het bedrijfsnetwerk vanuit huis veilig geregeld? Heb je gedacht aan multifactor authenticatie om het cybercriminelen nóg moeilijker te maken? Het zijn basisvragen die je hopelijk allemaal met ‘ja’ kunt beantwoorden.

Stap 2


Veilig samen

Nu kun je op afstand communiceren en samenwerken met collega’s en externen. Met Microsoft Teams kun je onderling chatten, videobellen, online vergaderen, bestanden delen en samen aan hetzelfde bestand werken. Maar is jouw Teams wel veilig en efficiënt ingericht? Met ‘Microsoft 365 Back-up & Restore’ zorg je ervoor dat je gegevens altijd veiliggesteld zijn en raak je nooit iets kwijt.

Stap 2


Veilig samen

Nu kun je op afstand veilig communiceren en samenwerken met collega’s en externen. Met Microsoft Teams kun je onderling chatten, videobellen, online vergaderen, bestanden delen en samen aan hetzelfde bestand werken. Met ‘Microsoft 365 Back-up & Restore’ zorg je ervoor dat je gegevens altijd veiliggesteld zijn en raak je nooit iets kwijt.

Stap 3


Security Scan

Hoe ga je het IT-beheer van thuiswerkplekken aanpakken? Best lastig, als er ook nog eens op privé apparatuur wordt gewerkt. Die kunnen wij trouwens monitoren op ongewenst gedrag veroorzaakt door cybercriminelen. En we kunnen ook de beveiliging van jouw volledige IT-omgeving scannen, waarbij we maandelijks online verslag uitbrengen en relevante aanbevelingen doen.

Stap 4


Veilig aan de slag

Tenslotte komt het op de gebruikers aan om de digitale veiligheid niet in gevaar te brengen. Help ze met een e-mail security oplossing die potentiële digitale bedreigingen grotendeels elimineert voor ze een mailbox bereiken. Maar bewustwording over identiteitsfraude en -diefstal is het toverwoord. Wie het gevaar niet kent, kan het ook niet voorkomen. Safety first!

Stap 4


Veilig aan de slag

Tenslotte komt het op de gebruikers aan om de digitale veiligheid niet in gevaar te brengen. Help ze met een e-mail security oplossing die potentiële digitale bedreigingen grotendeels elimineert voor ze een mailbox bereiken. Maar bewustwording is het toverwoord. Wie het gevaar niet kent, kan het ook niet voorkomen. Safety first!

Redpaper:
veilig thuiswerken is de optelsom
van gedrag, werkwijze en IT. 

Veilig thuiswerken is onlosmakelijk verbonden met veiligheidsbewustzijn, zowel van directie en management als van thuiswerkers. De ideale situatie is dat iedereen zich bewust is van de digitale gevaren, maar de praktijk wijst helaas vaak anders uit. En thuiswerkers kunnen (in het beste geval) nog zo goed bezig zijn; wanneer de IT-omgeving waarop thuiswerkers inloggen niet voldoende beschermd is, zijn de rapen gaar. In ons redpaper gaan we daar dieper op in en vertellen we wat je zelf kunt doen (en wat wij voor jou kunnen betekenen).


  Tips voor thuiswerken

  Voor een langere tijd thuiswerken kan even wennen zijn. Gebruik de onderstaande tips
  om er zowel voor jezelf als voor jouw collega’s een succes van te maken.

  Maak veilig verbinding met het bedrijfsnetwerk

  Zorg er altijd voor dat je wifi-netwerk thuis goed beveiligd is, met WPA2 en een sterk wachtwoord. Daarnaast is een Virtual Private Network een goed idee. Daarmee maak je veilig (versleuteld) verbinding met het bedrijfsnetwerk van jouw organisatie. Daarover hoef je je dan in elk geval
  geen zorgen meer te maken.

  Let op phishingmails

  Vandaag de dag zijn cybercriminelen actiever dan ooit. Let daarom goed op bij wat je binnenkrijgt in je mailbox. Druk niet op links in verdachte e-mailberichten en open geen onbekende bijlagen. Vul ook zeker geen gegevens in bij e-mailberichten die je niet verwacht of van een onbekende afzender zijn. En stel je IT-afdeling meteen op de hoogte wanneer je dergelijke mails ontvangt.

  Volg de richtlijnen van je organisatie

  Volg de richtlijnen van je organisatie over het gebruik van hard- en software. Denk aan het gebruik van privé- en randapparatuur en het installeren van bepaalde applicaties. Overleg eerst met de IT-beheerder voor je er ook maar aan denkt om een app te downloaden. Zij weten het best welke apps je het beste wel en niet kunt downloaden.

  Schakel je firewall in

  Maak gebruik van een firewall, en zorg ervoor dat deze firewall is ingeschakeld. Op iedere computer staat automatisch een firewall geïnstalleerd. Een firewall is in feite een onzichtbare muur die je IT-netwerk beschermt voor kwaadwillenden die je computer binnen willen komen. Wanneer je deze firewall inschakelt, ben je stukken beter beschermd tegen aanvallen van cybercriminelen.

  Bescherm gevoelige documenten

  Zorg ervoor dat je bedrijfsgevoelige informatie in de beveiligde IT-omgeving van je organisatie hebt staan. Een documentje lokaal op je eigen computer opslaan is natuurlijk gemakkelijk, maar jammer genoeg niet zo veilig. Door alle informatie op één veilige plek op te slaan, heb je al je documenten ook nog eens overzichtelijk bij elkaar. Tegelijk voorkom je dan dus een hoop digitale ellende. Gewoon doen, het is echt niet ingewikkeld.

  Update je software

  Update regelmatig de software op je computer, of zorg ervoor dat dit automatisch gebeurt. Wanneer je je software niet regelmatig update, kunnen er veiligheidslekken ontstaan. Hierdoor kunnen cybercriminelen gemakkelijker je computer binnendringen. Door simpelweg je software up-to-date te houden, zorg je ervoor dat potentiële lekken vooraf gedicht worden en loop je online minder gevaar.

  Neem contact op

  Wil je meer weten over veilig thuiswerken? Loop je tegen security issues aan? Heb je behoefte aan ondersteuning op het gebied van digitale veiligheid? Neem dan gerust contact met ons op.

   


   teams

   Gratis aan de slag met Microsoft Teams

   Microsoft heeft een groot(s) gebaar gemaakt door de zakelijke thuiswerksoftware, als pleister op de coronawond, tijdelijk gratis weg te geven. Om er snel mee aan de slag te kunnen gaan, biedt Microsoft een Teams-versie aan die volledig via de webbrowser werkt (in vakjargon praten we dan over een ‘web client’). Deze versie kun je zelf aanvragen en activeren binnen jouw organisatie. Dat is natuurlijk de ultieme kans om de proef op de som te nemen. 

   Stap 1: registreren
   Starten met Teams

   Stap 1: registreren

   Ga naar deze link en druk op gratis registeren

   Voer je e-mailadres en wachtwoord in

   Vul vervolgens je laatste gegevens in

    

    

   Stap 2: personen uitnodigen
   Starten met Teams

   stap 2: personen uitnodigen

   Nadat je je hebt geregistreerd, kun je personen uit je omgeving toevoegen. Ga hiervoor naar je Teams (balk links) en druk linksonder op Lid worden van een team of een team maken. Hier kun je een koppeling met je collega’s delen, of kun je zelf collega’s toevoegen door e-mailadressen in te voeren.

    

   Stap 3: chatten en bellen
   Starten met Teams

   Stap 3: chatten en bellen

   Nadat je personen aan je Team hebt toegevoegd, kun je beginnen met chatten en (video)bellen. In de balk links zie je de tabbladen Chat en Oproepen. Ga naar Chat en druk vervolgens op een persoon die je hebt toegevoegd. In de chat kun je vervolgens chatten, maar ook bestanden, linkjes, foto’s en zelfs meme’s sturen. Handig hé? Wil je een persoon (video)bellen? Druk dan op de knop Oproepen en kies een persoon die je wilt bellen. Wanneer je de persoon in de lijst ziet verschijnen, kun je kiezen uit een audio- of videogesprek.

    

   Starten met Teams

   Stap 1: registreren

   Ga naar deze link en druk op gratis registeren

   Voer je e-mailadres en wachtwoord in

   Vul vervolgens je laatste gegevens in

    

    

   Starten met Teams

   stap 2: personen uitnodigen

   Nadat je je hebt geregistreerd, kun je personen uit je omgeving toevoegen. Ga hiervoor naar je Teams (balk links) en druk linksonder op Lid worden van een team of een team maken. Hier kun je een koppeling met je collega’s delen, of kun je zelf collega’s toevoegen door e-mailadressen in te voeren.

    

   Starten met Teams

   Stap 3: chatten en bellen

   Nadat je personen aan je Team hebt toegevoegd, kun je beginnen met chatten en (video)bellen. In de balk links zie je de tabbladen Chat en Oproepen. Ga naar Chat en druk vervolgens op een persoon die je hebt toegevoegd. In de chat kun je vervolgens chatten, maar ook bestanden, linkjes, foto’s en zelfs meme’s sturen. Handig hé? Wil je een persoon (video)bellen? Druk dan op de knop Oproepen en kies een persoon die je wilt bellen. Wanneer je de persoon in de lijst ziet verschijnen, kun je kiezen uit een audio- of videogesprek.

    

   Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor een periode van 6 maanden een gratis Teams-versie te gebruiken waarbij je naast de web-client Teams ook lokaal op je pc of laptop (als bureaublad-app) kunt gebruiken. Deze versie kun je na de proefperiode tegen een meerprijs eenvoudig upgraden naar een complete Office 365 of Microsoft 365 licentie. Uiteraard begeleiden wij je graag bij de aanvraag, inrichting en adoptie van deze Teams-versie. De bijbehorende werkzaamheden worden dan wel in rekening gebracht. 

   Eerste Hulp Bij Thuiswerken

   Wanneer je van de ene op de andere dag overstapt naar Teams, kan dat voor jouw medewerkers soms best lastig zijn. Daarom is het wel handig dat je ze van tevoren uitlegt waarom je overstapt, hoe Teams werkt en wat je er nou eigenlijk allemaal mee kunt. Ook de toepassingen van Teams moeten voor jouw medewerkers glashelder zijn. Heb je moeite met functionaliteiten in Teams? Neem dan gerust contact met ons op. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder enkele tips en tricks op een rijtje gezet.

   Gebruik sneltoetsen
   Teams

   Teams kent een heleboel sneltoetskoppelingen die je helpen om de werkdag productiever door te komen. Zo kun je Windowstoets + Shift + O gebruiken om een inkomende uitnodiging te accepteren en Windowstoets + esc om deze te weigeren. Om je audio te dempen, gebruik je Windowstoets + F4; om je camera uit te schakelen gebruik je Windowstoets + F5.

   Wanneer je in gesprek bent, kun je het gesprek met Ctrl +Shift + H in de wacht zetten en je kunt het gesprek stoppen met Alt + Q. Als je een scherm deelt, druk je op Ctrl + Alt + S om het delen te beëindigen. En nog een handige combinatie: wanneer iemand anders de controle over je scherm heeft overgenomen, druk je op Ctrl + Alt + spatiebalk om de controle terug te krijgen.

   Neem gesprekken op
   Teams

   Herken je dat? Je hebt een vergadering achter de rug, maar je hebt geen flauw idee meer wat er eigenlijk allemaal is gezegd. Om de actiepunten en andere belangrijke informatie goed te onthouden, kun je in Teams gemakkelijk vergaderingen opnemen. Alle gespreksactiviteiten, zoals audio, video en het delen van een scherm worden vastgelegd. Om de opname te starten, druk je op de drie puntjes, en start je de opname. Iedereen in de vergadering krijgt te zien dat de vergadering wordt opgenomen en er verschijnt een rode cirkel aan de bovenkant van het gesprek. Wanneer de vergadering is afgelopen, wordt de opname automatisch opgeslagen als MP4-bestand.

   Online vergadering inplannen
   Teams

   Wil je een online vergadering met je collega’s inplannen? Wanneer je in Teams op de verticale balk links op de knop Agenda drukt, zie je jouw agenda verschijnen. Druk vervolgens op Nieuwe vergadering om een vergadering in te plannen en voeg een datum en tijd toe. Je kunt ook de planningsassistent in Teams gebruiken, waardoor het een fluitje van een cent wordt om een vergadering in te plannen.

   Teams

   Teams kent een heleboel sneltoetskoppelingen die je helpen om de werkdag productiever door te komen. Zo kun je Windowstoets + Shift + O gebruiken om een inkomende uitnodiging te accepteren en Windowstoets + esc om deze te weigeren. Om je audio te dempen, gebruik je Windowstoets + F4; om je camera uit te schakelen gebruik je Windowstoets + F5.

   Wanneer je in gesprek bent, kun je het gesprek met Ctrl +Shift + H in de wacht zetten en je kunt het gesprek stoppen met Alt + Q. Als je een scherm deelt, druk je op Ctrl + Alt + S om het delen te beëindigen. En nog een handige combinatie: wanneer iemand anders de controle over je scherm heeft overgenomen, druk je op Ctrl + Alt + spatiebalk om de controle terug te krijgen.

   Teams

   Herken je dat? Je hebt een vergadering achter de rug, maar je hebt geen flauw idee meer wat er eigenlijk allemaal is gezegd. Om de actiepunten en andere belangrijke informatie goed te onthouden, kun je in Teams gemakkelijk vergaderingen opnemen. Alle gespreksactiviteiten, zoals audio, video en het delen van een scherm worden vastgelegd. Om de opname te starten, druk je op de drie puntjes, en start je de opname. Iedereen in de vergadering krijgt te zien dat de vergadering wordt opgenomen en er verschijnt een rode cirkel aan de bovenkant van het gesprek. Wanneer de vergadering is afgelopen, wordt de opname automatisch opgeslagen als MP4-bestand.

   Teams

   Wil je een online vergadering met je collega’s inplannen? Wanneer je in Teams op de verticale balk links op de knop Agenda drukt, zie je jouw agenda verschijnen. Druk vervolgens op Nieuwe vergadering om een vergadering in te plannen en voeg een datum en tijd toe. Je kunt ook de planningsassistent in Teams gebruiken, waardoor het een fluitje van een cent wordt om een vergadering in te plannen.

   Privékanaal aanmaken
   Teams

   Wil je bestanden alleen delen met bepaalde personen uit je team? Zorg er dan voor dat je een privékanaal aanmaakt. Wanneer je een nieuw kanaal aanmaakt, kun je instellen of je volledige team toegang krijgt tot het kanaal, of alleen specifieke personen. Zo kun je zaken met bepaalde collega’s bespreken, die nog even niet gedeeld hoeven te worden met de rest van het team. Alleen iemand die toegevoegd is aan een privékanaal kan het privékanaal zien. Wanneer je geen lid bent van zo’n privékanaal, is het betreffende kanaal voor jou dus niet zichtbaar. Teameigenaren kunnen wel inzien welke kanalen er aangemaakt zijn, ook wanneer ze hier geen toegang tot hebben.

   Tag groepen
   Teams

   Wil je graag een hele groep personen taggen in een bericht? Gebruik hiervoor de tagfunctie in Teams. Dit doe je door een @ te typen, gevolgd door de naam van het kanaal of van het team. Wanneer je meerdere personen wilt taggen, hoef je dit dus niet afzonderlijk te doen. Zo kun je in Teams gemakkelijk tags maken waar verschillende personen onder vallen. Wanneer je hier rechten voor hebt, kun je per team verschillende tags toevoegen. Ga hiervoor naar een team en druk met je rechtermuisknop op de drie puntjes. Hier kun je je tags beheren en nieuwe tags aanmaken.

   Vervaag je achtergrond
   Teams

   Vervaag je achtergrond

   Heb je wat behoefte aan privacy en hoeven je collega’s niet te zien hoe jij je hele huis hebt ingericht? In Teams heb je een handige functie waarmee je jouw achtergrond kunt vervagen. Wanneer je in een videogesprek zit, druk je op de drie puntjes onder in de grijze balk, en zie je een stevig aantal opties verschijnen. Druk vervolgens op de knop Mijn achtergrond vervagen, en je ziet het meteen gebeuren. Handig toch? Ook kun je kiezen uit verschillende achtergronden van Microsoft en je kunt zelfs nog je eigen achtergrond toevoegen.

    

   Teams

   Wil je bestanden alleen delen met bepaalde personen uit je team? Zorg er dan voor dat je een privékanaal aanmaakt. Wanneer je een nieuw kanaal aanmaakt, kun je instellen of je volledige team toegang krijgt tot het kanaal, of alleen specifieke personen. Zo kun je zaken met bepaalde collega’s bespreken, die nog even niet gedeeld hoeven te worden met de rest van het team. Alleen iemand die toegevoegd is aan een privékanaal kan het privékanaal zien. Wanneer je geen lid bent van zo’n privékanaal, is het betreffende kanaal voor jou dus niet zichtbaar. Teameigenaren kunnen wel inzien welke kanalen er aangemaakt zijn, ook wanneer ze hier geen toegang tot hebben.

   Teams

   Wil je graag een hele groep personen taggen in een bericht? Gebruik hiervoor de tagfunctie in Teams. Dit doe je door een @ te typen, gevolgd door de naam van het kanaal of van het team. Wanneer je meerdere personen wilt taggen, hoef je dit dus niet afzonderlijk te doen. Zo kun je in Teams gemakkelijk tags maken waar verschillende personen onder vallen. Wanneer je hier rechten voor hebt, kun je per team verschillende tags toevoegen. Ga hiervoor naar een team en druk met je rechtermuisknop op de drie puntjes. Hier kun je je tags beheren en nieuwe tags aanmaken.

   Teams

   Vervaag je achtergrond

   Heb je wat behoefte aan privacy en hoeven je collega’s niet te zien hoe jij je hele huis hebt ingericht? In Teams heb je een handige functie waarmee je jouw achtergrond kunt vervagen. Wanneer je in een videogesprek zit, druk je op de drie puntjes onder in de grijze balk, en zie je een stevig aantal opties verschijnen. Druk vervolgens op de knop Mijn achtergrond vervagen, en je ziet het meteen gebeuren. Handig toch? Ook kun je kiezen uit verschillende achtergronden van Microsoft en je kunt zelfs nog je eigen achtergrond toevoegen.

    

   Deel je scherm
   Teams

   Deel je scherm

   Wil je tijdens een online vergadering een presentatie houden voor je collega’s? In Teams is het een fluitje van een cent om een PowerPointpresentatie live aan je collega’s te laten zien. Wanneer je bezig bent met een videomeeting, druk je onder in de grijze balk op het icoontje met het vierkantje en het pijltje naar boven. Wanneer je hierop drukt, kun je kiezen welk scherm je wilt delen met je collega’s. Wanneer je een scherm hebt gekozen, zien de collega’s in het videogesprek jouw scherm direct in beeld verschijnen. Maar let op: wil je een video met geluid in je presentatie laten zien? Zorg er dan voor dat je jouw systeemaudio ook deelt tijdens de presentatie. Dat doe je door tijdens het kiezen van een bepaald scherm een vinkje te zetten bij Systeemaudio, en daarna het venster te kiezen dat je wilt delen.

    

   Werk samen aan bestanden
   Teams

   Werk samen aan bestanden

   Werk je regelmatig aan bestanden die ook handig zijn voor je collega’s? Teams heeft een gedeelde omgeving waarin je samen met je collega’s in een team aan bestanden kunt samenwerken. Ga hiervoor naar Bestanden en druk op Nieuw om een nieuw bestand te maken of op Uploaden om een bestaand bestand te uploaden. Op deze manier worden bestanden met het gehele team gedeeld en worden de wijzigingen van iedereen weergegeven zodra ze zijn gemaakt.

   Schakel meldingen in
   Teams

   Schakel meldingen in

   Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het team (of de teams) waar jij deel van uitmaakt? Met meldingen blijf je goed op de hoogte van wat er allemaal gebeurt. Je kunt gemakkelijk kiezen of je meldingen wilt ontvangen; zo ja, hoe je ze ontvangt en zelfs wannéér je ze binnenkrijgt. Selecteer daarvoor je foto rechtsboven en druk op Instellingen > Meldingen. Hier kun je precies instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

   Teams

   Deel je scherm

   Wil je tijdens een online vergadering een presentatie houden voor je collega’s? In Teams is het een fluitje van een cent om een PowerPointpresentatie live aan je collega’s te laten zien. Wanneer je bezig bent met een videomeeting, druk je onder in de grijze balk op het icoontje met het vierkantje en het pijltje naar boven. Wanneer je hierop drukt, kun je kiezen welk scherm je wilt delen met je collega’s. Wanneer je een scherm hebt gekozen, zien de collega’s in het videogesprek jouw scherm direct in beeld verschijnen. Maar let op: wil je een video met geluid in je presentatie laten zien? Zorg er dan voor dat je jouw systeemaudio ook deelt tijdens de presentatie. Dat doe je door tijdens het kiezen van een bepaald scherm een vinkje te zetten bij Systeemaudio, en daarna het venster te kiezen dat je wilt delen.

    

   Teams

   Werk samen aan bestanden

   Werk je regelmatig aan bestanden die ook handig zijn voor je collega’s? Teams heeft een gedeelde omgeving waarin je samen met je collega’s in een team aan bestanden kunt samenwerken. Ga hiervoor naar Bestanden en druk op Nieuw om een nieuw bestand te maken of op Uploaden om een bestaand bestand te uploaden. Op deze manier worden bestanden met het gehele team gedeeld en worden de wijzigingen van iedereen weergegeven zodra ze zijn gemaakt.

   Teams

   Schakel meldingen in

   Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het team (of de teams) waar jij deel van uitmaakt? Met meldingen blijf je goed op de hoogte van wat er allemaal gebeurt. Je kunt gemakkelijk kiezen of je meldingen wilt ontvangen; zo ja, hoe je ze ontvangt en zelfs wannéér je ze binnenkrijgt. Selecteer daarvoor je foto rechtsboven en druk op Instellingen > Meldingen. Hier kun je precies instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

   Voeg handige tabbladen toe
   Teams

   Voeg handige tabbladen toe

   Wil je graag gemakkelijker en sneller toegang krijgen tot je apps? In Teams kun je een vlottere toegang creëren met aangepaste tabbladen. Klik hiervoor op het menu bovenaan in je chat of kanaal om meer tabbladen toe te voegen. Die worden direct zichtbaar voor al je collega’s. Zo kun je teamleden gemakkelijk toegang geven tot bestanden, tools en websites die ze elke dag gebruiken.

    

   Tag personen
   Teams

   Tag personen

   Wil je graag een bericht laten opvallen? In Teams kun je dit gemakkelijk doen door personen te taggen. Typ hiervoor een bericht in een chat- of kanaalgesprek en typ daarna een @ gevolgd door de naam of het e-mailadres van de persoon. Op die manier ontvangt de betreffende persoon in zijn/haar activiteitenoverzicht een melding over het bericht.

   Bestanden verplaatsen
   Teams

   Bestanden verplaatsen

   Heb je in OneDrive een bestand staan dat je wilt delen met je team? Ga hiervoor naar Teams, en druk op Bestanden. Hier zie je zowel jouw opslag in Teams als jouw cloudopslag van OneDrive. Ga op het document staan dat je wilt delen, en druk met je rechtermuisknop op Verplaatsen. Vervolgens kun je bladeren door verschillende teams en kanalen.

   Teams

   Voeg handige tabbladen toe

   Wil je graag gemakkelijker en sneller toegang krijgen tot je apps? In Teams kun je een vlottere toegang creëren met aangepaste tabbladen. Klik hiervoor op het menu bovenaan in je chat of kanaal om meer tabbladen toe te voegen. Die worden direct zichtbaar voor al je collega’s. Zo kun je teamleden gemakkelijk toegang geven tot bestanden, tools en websites die ze elke dag gebruiken.

    

   Teams

   Tag personen

   Wil je graag een bericht laten opvallen? In Teams kun je dit gemakkelijk doen door personen te taggen. Typ hiervoor een bericht in een chat- of kanaalgesprek en typ daarna een @ gevolgd door de naam of het e-mailadres van de persoon. Op die manier ontvangt de betreffende persoon in zijn/haar activiteitenoverzicht een melding over het bericht.

   Teams

   Bestanden verplaatsen

   Heb je in OneDrive een bestand staan dat je wilt delen met je team? Ga hiervoor naar Teams, en druk op Bestanden. Hier zie je zowel jouw opslag in Teams als jouw cloudopslag van OneDrive. Ga op het document staan dat je wilt delen, en druk met je rechtermuisknop op Verplaatsen. Vervolgens kun je bladeren door verschillende teams en kanalen.