Mijn naam is Koen van den Dool, ik ben derdejaars student hbo Bedrijfskunde MER aan de Rotterdam Business School (onderdeel van Hogeschool Rotterdam). Ik heb in 2018/2019 een half leerjaar stage gelopen bij het marketingteam van Avantage. Daar kan ik je aardig wat over vertellen. Laat ik maar meteen beginnen.

#. Het bedrijf

Avantage is een IT-bedrijf dat zich focust op het verhogen van de productiviteit bij de klanten. Avantage gelooft dat IT altijd en overal voor jou (de klant) moet werken. Dat doel bereiken ze door ingewikkelde problemen te vertalen naar simpele IT-oplossingen. Die staan bol van de techniek, maar daar merkt de klant niets van. Avantage heeft drie vestigingen: een hoofdkantoor aan de Blaak in Rotterdam en verder nog twee locaties in Almere en Alphen aan den Rijn.

‘Op zoek naar die ene perfecte stageplaats.’

Ik was op zoek naar een modern, innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat gericht is op nieuwe technieken en op de toekomst. Daarom ging ik in mijn eigen regio veel bedrijven af, op zoek naar die ene perfecte stageplaats. Via het internet kwam ik op de website van Avantage terecht en zag ik dat het bedrijf openstond voor een nieuwe stagiair. Wat ik op de site had gezien en gelezen, beviel me goed. Ik was nieuwsgierig of de praktijk zou aansluiten bij de theorie en pakte dus direct de telefoon.

man achter laptop Avantage werken

Een aantal belletjes en mailtjes verder kwam het moment dat ik op gesprek mocht komen om kennis te maken. Tijdens het gesprek, op de elfde verdieping (met dakterras) van het vernieuwde kantoorpand in hartje Rotterdam, maakte ik kennis met mijn huidige stagebegeleider (Bob, marketing) en de talent manager (Rik) van Avantage. Tijdens het gesprek werd ik alleen maar enthousiaster en aan het eind was het voor mij duidelijk. Dit was het bedrijf waar ik stage wilde lopen! Gelukkig waren Bob en Rik net zo enthousiast als ik.

#. Mijn werk

Het leuke aan mijn stage was dat ik echt meetelde en meedeed met de rest van het team, waarin ik gewoon als volwaardig teamlid meedraaide. Dat merkte ik bij alles wat ik deed. Mijn werk als stagiair bij Avantage hield onder meer het analyseren van marketingcampagnes in, maar ik dacht ook mee over nieuwe marketingcampagnes. Daarnaast schreef ik blogs die door de vaste tekstschrijver van Avantage (Rob) door de taalzeef werden gehaald. Goed voor m’n schriftelijke taalvaardigheid. Bovendien ontwierp en maakte ik alleen of samen met de online marketeer (Stefano) marketing content en mails voor mailcampagnes (erg interessant). Tot slot ondersteunde ik het verbeteren van de klantbinding door evenementen en activiteiten voor klanten te (helpen) bedenken.

#. Ontwikkeling

Stage is een belangrijk onderdeel van je opleiding en ook heel leuk en leerzaam. Zo’n periode draagt naar mijn idee zeker bij aan je professionele ontwikkeling. Daarom heb ik optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die me geboden werden en probeerde ik zelf ook mogelijkheden te creëren. Zo sprak ik met mijn stagebegeleider af dat ik mocht meekijken bij verschillende afdelingen in het bedrijf. Ik heb bijvoorbeeld, samen met een solution manager van Avantage, bij een gesprek met een klant gezeten waarin advies over de IT-omgeving van en aan de klant werd gegeven. Daarnaast heb ik een dag meegekeken bij een servicedeskteam en ook nog een dag bij de afdeling financiën. Dat soort dingen vind ik heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Het helpt me om er voor mezelf achter te komen waar mijn interesse nou echt ligt. Ik ben heel blij dat Avantage mij die kans heeft geboden.

man achter laptop dashboard go

#. Vrijheid

Wat ik een groot voordeel van mijn stage bij Avantage vond, was de vrijheid die ik had. Ik mocht mijn intuïtie en creativiteit volledig de vrije loop laten om tot een mooi resultaat te komen. Vanuit Avantage was er volledig vertrouwen dat ik mijn werk goed deed. Dat motiveerde me enorm om er 100% voor te blijven gaan. Ook als het ging om een dag thuiswerken, of een keer wat eerder of later beginnen, kreeg ik dezelfde vrijheid. Zolang ik mijn werk maar op tijd af had en me volledig bleef inzetten. Daar hoefde Avantage echt niet bang voor te zijn; ik had het geweldig naar m’n zin.

#. Locatie

Almost last but surely not least. De locatie. Ik had het geluk ik mijn stage precies startte toen Avantage net was verhuisd van een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel naar het vernieuwde kantoorpand in hartje Rotterdam. Werken aan de Blaak op een steenworp afstand van de Markthal in het bruisende centrum van Rotterdam; hoe geweldig wil je het hebben? De andere twee locaties heb ik trouwens ook bezocht. Ook daar kun je je tijd prima doorbrengen. Maar daar zit je niet in het hart van de stad, waar van alles gebeurt en je leuke horecatentjes voor het uitzoeken hebt. Daar kon ik echt wel van genieten.

Avantage kantoor Blaak 16 Rotterdam

#. Toekomst

Wat belangrijk is om in gedachten te houden bij het zoeken naar een stagebedrijf, is dat je misschien een aanbod krijgt om na je stage (part- of fulltime) bij hetzelfde bedrijf in dienst te treden. Als je dat graag wilt, zorg dan in elk geval dat je tijdens je stage echt betrokken bent bij het bedrijf en de werkzaamheden. Lever je beste werk en laat een goede indruk achter. Wie weet kun je er na je opleiding gelijk aan de slag. Voorlopig word ik nog steeds op projectbasis ingezet en dat is tijdens mijn studie natuurlijk mooi meegenomen. Wie weet wat de toekomst brengt…

Wil jij net als ik een leerzame, interessante en waardevolle stage bij Avantage? Bekijk de vacature of neem contact op met Rik Westera : rik@avantage.nl.

Koen van den Dool

"Dream big. Set goals. Take action."

meer weten?

088 235 1 235

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud