Werkgevers in de IT-branche weten haast niet waar ze het zoeken moeten. HR-afdelingen draaien overuren om geschikte medewerkers te vinden. De ene aanbieding is nog mooier dan de andere. Leaseauto’s, laptops, smartphones en bonussen worden in de strijd geworpen om succes te boeken. Maar draait het daar echt om? Of zijn er andere factoren die voor IT’ers een doorslaggevende rol spelen bij het kiezen voor een bepaalde werkgever. Project engineer Max, service engineer Dave en business consultant Arwen vertellen waarom zij kozen voor Avantage. Daar hebben zij het stuk voor stuk uitstekend naar hun zin.

“Voor mij is de bedrijfscultuur geweldig belangrijk”, geeft Max aan. “Ik voel me vooral thuis in een omgeving waarin mensen openstaan voor elkaar en elkaars ideeën. Daarnaast ben ik een nuchter persoon en heb ik weinig op met blabla-figuren. Ik wilde dus in elk geval werken bij een werkgever waar nieuwe ontwikkelingen worden gestimuleerd. En waar dingen gewoon gebeuren omdat ze gedaan moeten worden, zonder daar voortdurend over op te scheppen.”

''Met collega’s schakelen wanneer ik ergens tegenaan loop.''

Avantage kantoor Blaak 16 Rotterdam

“Daarbij vind ik het ook nog eens prettig om m’n eigen gang te kunnen gaan en tegelijk deel uit te maken van een team”, vervolgt Max. “Ik ben meestal tamelijk solistisch aan het werk, maar ik vind het wel erg fijn om snel met collega’s te kunnen schakelen wanneer ik ergens tegenaan loop. Dat soort dingen wegen voor mij zwaarder dan de nieuwste smartphone of een dure leasebak. Als ik na mijn werk thuiskom, wil ik een goed gevoel over mijn werkdag hebben; dat staat voor mij op nummer een. Nu is de ene dag de andere niet, maar ik heb echt zelden een slechte dag. En als dat zo is, ligt dat eerder aan de techniek dan aan de organisatie.”

Altijd en overal

Dave ging na zijn IT-studie eerst bij een ander IT-bedrijf aan de slag. Na enkele jaren besloot hij een nieuwe werkomgeving te zoeken. “Ik heb me vooral laten leiden door mijn gevoel tijdens het kennismakingsgesprek en de rondleiding. Toen heb ik ook met een aantal potentiële collega’s gepraat. Het bedrijf kwam op me over als een no-nonsense organisatie met een heldere visie op IT. In mijn beleving moet IT het gewoon altijd en overal doen en moeten IT-oplossingen mensen helpen. IT is geen doel op zich, maar een middel om slimmer te werken. Mijn ideeën daarover komen precies overeen met die van Avantage.”

''Ik kan me hier op heel veel manieren ontwikke­len.''

Avantage kantoor service desk bellen

Wat voor Dave ook een belangrijke rol speelde, was de ruimte om te groeien. “Als je vooruit wilt, krijg je daar de kans voor. Je moet natuurlijk wel zelf aangeven op welk gebied je je wilt ontwikkelen, maar dan kán het ook echt. We hebben een eigen portal waarin je aan je MCSA-certificaat kunt werken, maar ik kan ook aangeven wat ik nog meer wil. Ik heb me nu ingeschreven voor een opleiding MCSA Office 365, gevolgd door een train-de-trainer-traject. Daardoor kan ik in de toekomst makkelijker doorgroeien binnen de organisatie. Maar ik zou ook kunnen kiezen voor een training in persoonlijke vaardigheden. Ik kan me hier op heel veel manieren ontwikkelen en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Bovendien heb ik het enorm naar mijn zin met mijn collega’s, die net als ik gefocust zijn op het gezond houden van de IT-omgeving van onze klanten.”

Perfecte match

Business consultant Arwen koos na een bedrijfskundige studie voor Avantage. “Ik ben wat minder technisch, maar heb in mijn DNA wel de continue drive om te verbeteren. Als iets beter en efficiënter kan, moet je daarin investeren. Laat dat nu net zijn hoe Avantage naar IT kijkt. Het moet vooral een middel zijn om je werk sneller, beter en slimmer te doen. We passen dus perfect bij elkaar. Ik ben ook elke dag blij dat ik iets doe dat volledig aansluit bij mij als persoon. Daarbij krijg ik ook nog eens alle vrijheid om ideeën in de praktijk toe te passen. Dat heeft me uiteindelijk een rol opgeleverd waarin ik klanten mag adviseren hoe zij IT kunnen inzetten om efficiënter en effectiever – dus productiever – te werken.”

''Ik ben zowel bij klanten als bij Avantage aan het verbeteren.''

“Ik geniet echt van het verdiepen in organisaties en de processen die zich daarin afspelen. Vooral om dan de vertaling te kunnen maken naar functionele IT-oplossingen, waarbij de onderliggende techniek door collega’s wordt ingevuld. Vanuit die praktijk bij onze klanten neem ik ontzettend veel kennis mee terug naar kantoor, waar ik die graag deel. Wanneer we merken dat dezelfde uitdagingen bij meerdere klanten voorkomen, zijn er voldoende argumenten om daar iets voor te ontwikkelen. Zo ben ik zowel bij klanten als bij Avantage aan het ‘verbeteren’. Daarbij sta ik er geen moment bij stil dat ik als vrouw in een mannenwereld werk. De no-nonsense cultuur en de grappen over en weer zorgen juist voor een goede sfeer. Vrouwen worden hier eerder verwelkomd dan benadeeld, wat toch vaak gedacht of gezegd wordt. Je moet de verschillen tussen mannen en vrouwen juist gebruiken om elkaar aan te vullen. En bij  Avantage draait alles, of je nou vrouw of man bent, om de competenties die je hebt.”

Alle ruimte

“We doen er werkelijk alles aan om mensen met de juiste kwaliteiten binnen te halen. Maar we willen ze ook aan boord houden”, zegt Avantage’s talent manager Rik Westera. “We hebben een dynamisch IT-bedrijf met drie vestigingen; in Rotterdam, Almere en Alphen aan den Rijn. Daar werkt iedereen keihard om onze klanten de best mogelijke IT-oplossingen te leveren die bijdragen aan hun productiviteit. Om dat te kunnen realiseren geven we onze meer dan 200 medewerkers alle ruimte om zich op verschillende terreinen te bekwamen. Zowel in soft skills als vaktechnisch.”

Avantage kantoor Blaak 16 Rotterdam

Diversiteit en perspectief

Het blijft lastig. Voor IT-bedrijven is het razend moeilijk om aan geschikte medewerkers te komen. Dat heeft veel te maken met de technische eisen die gesteld worden. Door de opeenstapeling van ontwikkelingen in de IT-branche wordt het alleen maar ingewikkelder om de actuele kennis op peil te houden. Tegelijk wordt op de arbeidsmarkt aangeraden om te kiezen voor een carrière in de IT. Daarbij spelen factoren als diversiteit in werkzaamheden en loopbaanperspectief een belangrijke rol. Daarbij is verstand van zaken natuurlijk wel een vereiste. Maar als je dat kunt gebruiken in een werkomgeving waar je voortdurend wordt gestimuleerd om zowel professioneel als persoonlijk het beste uit jezelf te halen, wordt de werkgever die dat faciliteert alleen maar aantrekkelijker.

Avantage Academy

De opleidingen, cursussen en trainingen vinden plaats in de digitale Avantage Academy. “Daar nemen we nieuwe medewerkers in eerste instantie aan de hand om zich moeiteloos in de organisatie te kunnen voegen. Vervolgens kunnen ze er, net als hun collega’s, gebruik maken van legio mogelijkheden om zich op welk gebied dan ook te ontwikkelen. Om te achterhalen welke doelstellingen iemand heeft, stellen we vragen. Waar wil je heen? Wat wil je bereiken? Tot waar reiken je ambities? Wat wil je ontdekken van jezelf? Dat soort vragen wil ik samen met onze IT’ers beantwoorden om er vanuit Avantage zo goed mogelijk invulling aan te kunnen geven.”

Ambities

Rik ziet werken bij Avantage als een reis door het IT-landschap. “Je komt binnen, je hebt ambities. Die heeft Avantage ook. De kunst is om het evenwicht te vinden. We willen onze mensen graag tot grotere hoogte stuwen. Dat geldt niet alleen voor het beroepsmatige niveau, maar ook op het persoonlijke vlak. Door onze medewerkers de kans te geven om te excelleren, wordt iedereen daar beter van. Wij vinden het echt belangrijk dat onze mensen zich op hun plek voelen en zichzelf uitdagen om beter te worden. Daarvoor moet je soms linksaf slaan, dan weer rechtsaf en soms gewoon keihard rechtdoor gaan. Bij ons kun je alle kanten op. De richting bepalen we samen. En we komen uiteindelijk altijd waar we moeten zijn.”

Word service- of project engineer bij Avantage

Bij Avantage maak je als service engineer en project engineer deel uit van een informeel en collegiaal klantenteam waarin je alle vrijheid en ruimte krijgt om initiatieven aan te dragen die onze dienstverlening verbeteren. Jouw teammanager steunt je wanneer je nieuwe oplossingen wilt uitproberen en stimuleert jou om het beste uit jezelf te halen door samen met jou in te zetten op vakinhoudelijke en persoonlijke opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Ook al werk je zelfstandig, je staat nooit alleen.

Werken Bij Avantage

meer weten?

088 235 1 235

BLOG
werken bij de IT-servicedesk van Avantage; zo doen we dat

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud