Daar zat ik dan, maandagochtend, 08.30 uur, op de begane grond van Blaak 16. Rik kwam me oppikken, waarna ik samen met vier andere collega’s aan een nieuw avontuur kon starten. Zo’n eerste dag is natuurlijk altijd spannend: een kersverse werkplek, nieuwe collega’s, andere koffie. Ik had er zin in. Het inwerktraject ging beginnen!

#1. Boeiende sessies

In zo’n inwerktraject krijg je in korte tijd een heleboel informatie, die in korte presentaties wordt aangeboden. De presentaties die ik heb gehad, werden gegeven door collega’s van verschillende afdelingen. De eerste week heb ik een heel aantal leuke en leerzame sessies bijgewoond. Jasper heeft ons in geuren en kleuren verteld hoe de afdeling Sales in elkaar steekt. Nick heeft ons uitgelegd hoe de klantenteams werken en Michael liet ons zien hoe business development binnen Avantage wordt gedaan. Zo kregen we een goed idee van de manier waarop de verschillende afdelingen met elkaar samenwerken en welke kant Avantage op wil gaan.

#2. Gezellige lunches

Naast de leuke sessies hebben we ook twee keer een gezellige lunch met de directie gehad. Zo zijn we meer te weten gekomen over CTO Bart en CEO Eric. Ze hebben ons onder meer vol enthousiasme verteld hoe Avantage nou eigenlijk is ontstaan. Ook hun visie op IT en digitalisering hebben ze uitgebreid uit de doeken gedaan. Zo heeft Eric ons uitgelegd wat de missie en visie van Avantage precies inhoudt en hoe die onze manier van werken beïnvloeden. Het was interessant om de toekomstvisie van Avantage van hen te horen en betrokken te worden bij de stip op de horizon. Daarbij was het ook gewoon fijn om een lekker informeel gesprek te hebben met de directieleden. Vaak kijk je toch wel een beetje tegen de directie op, maar als je met elkaar aan het lunchen bent, merk je dat directieleden eigenlijk ook hele normale mensen zijn😊.

#3. Soepele start

Door de sessies met collega’s en de lunches met de directie heb ik in korte tijd een hoop geleerd. Zo weet je vanaf week 1 al hoe de organisatie eruitziet en welke personen op welke plek zitten. Het handige daaraan is dat je in je eerste week meteen weet wie je waarvoor aan z’n jasje kunt trekken. Zo hoef je niet te zoeken naar collega’s die je nodig hebt. Bovendien zorgde het inwerktraject ervoor dat ik me snel op m’n gemak voelde. De open cultuur en de prettige sfeer die ik in mijn eerste week heb gevoeld, vond ik erg fijn.

Elke presentatie werd afgesloten met een inspirerende tip of quote. Eén daarvan kan ik me nog goed herinneren. Dat was een quote van Pippi Langkous, die ooit zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Met die tip in m’n achterhoofd begin ik vol energie aan mijn carrière bij Avantage.

Pierre Tap

meer weten?

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken