Mijn naam is Kay Koenraadt, derdejaars hbo-student Business IT & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb 20 weken als stagiair bij de servicedesk van Avantage gewerkt en vertel je graag meer over hoe ik dat ervaren heb.

#. Het bedrijf

Avantage is een IT-bedrijf dat zich focust op het verhogen van de productiviteit bij de klanten. Avantage gelooft dat IT altijd en overal voor jou (de klant) moet werken. Dat doel bereiken ze door ingewikkelde problemen te vertalen naar simpele IT-oplossingen. Die staan bol van de techniek, maar daar merkt de klant niets van. Avantage heeft drie vestigingen: een hoofdkantoor aan de Blaak in Rotterdam en verder nog twee locaties in Almere en Alphen aan den Rijn.

‘Via via een geweldige stageplaats gevonden.’

In mijn zoektocht naar een geschikte stageplek heb ik met verschillende bedrijven contact gehad. Bij de meeste bedrijven kwam ik niet verder dan een vriendelijke afwijzing met de melding dat er geen ‘capaciteit’ voor stagiairs was. Bij Avantage ging het totaal anders. Een medestudent had al contact met talent manager Rik en het bleek dat er ruimte was voor maar liefst twee stagiair(e)s die samen bij de servicedesk stage konden lopen.

#. Gesprekken

Het werd me al snel duidelijk dat mijn medestudent op een ander aanbod inging. Intussen was ik ervan overtuigd dat ik mijn stage graag bij Avantage wilde doen. De vervolggesprekken daarover vonden plaats in het splinternieuwe kantoorpand van Avantage aan de Blaak in hartje Rotterdam. Tijdens die gesprekken werden mijn plannen voor de stage binnen de servicedesk enthousiast ontvangen door Rik en mijn stagebegeleider Martijn, de teamcoördinator van Avantage Managed Solutions Team 2.

#. Combinatie werk & school

Vanuit mijn opleiding waren drie eisen aan mij gesteld. Ik moest voor een periode van 20 weken meewerken, een eindproduct afleveren en tijdens de stage twee vakken door middel van zelfstudie volgen. Het vinden van het juiste evenwicht tussen school en meewerken was een serieuze uitdaging. Dankzij goed overleg met collega’s en leidinggevenden is het echter perfect verlopen.

#. Mijn werk als stagiair

Wanneer je het over een servicedesk hebt, denken mensen vaak dat je vooral heel veel aan het bellen bent. Of dat je serviceverzoeken in een systeem invoert zodat andere mensen het kunnen oplossen. Bij Avantage is dat helemaal niet zo; daar is het idee van eerste-, tweede- en derdelijns service volledig losgelaten. Als servicedeskmedewerker ben je onderdeel van een klantenteam met verschillende specialiteiten. Opnemen van de telefoon is gewoon een deel van je werk, maar dat geldt ook voor het oplossen van serviceverzoeken, meedenken met de klant en werkzaamheden op de klantlocatie uitvoeren. Het is dus heel divers.

#. Ontwikkeling

Aan het begin van mijn stage was het echt wennen om mee te draaien met de servicedesk. Binnen mijn hbo-opleiding krijgen we namelijk weinig tot geen praktijkkennis over IT aangereikt. Van het geweldige team AMS2 heb ik veel ondersteuning gekregen en al mijn vragen kunnen stellen. Ik heb van Avantage ook de kans gekregen om zelf bij klanten op locatie ondersteuning te bieden, werkzaamheden uit te voeren en mee te werken aan projecten. Dat heeft me op professioneel gebied een enorme boost gegeven en ik heb daardoor ook nog eens een beter inzicht gekregen in mijn persoonlijke kwaliteiten.

#. Initiatief

Avantage is een echt Rotterdams bedrijf, zonder hiërarchie en drempels. Zolang je de ambitie hebt om iets te bereiken en initiatief neemt, steunt de organisatie jou voor de volle honderd procent. Ongeacht je functie kun je altijd overal terecht. Dat zorgt voor een prettige werksfeer en die heeft mij gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen.

#. Vervolg

Wil jij net als ik een professionele en uitdagende stage bij één van de klantenteams van Avantage? Neem dan snel contact op met Rik Westera: rik@avantage.nl.

Kay Koenraadt

We fixen het wel.

meer weten?

088 235 1 235

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken