Hi, mijn naam is Wouter. Ik ben 24 jaar oud en kom uit Almere. Ik ben junior developer bij Avantage en volg daar momenteel een traineeship voor. Daarnaast volg ik een deeltijd hbo-opleiding in de richting van applicatieontwikkeling.

#07:00 - Opstaan!

Opstaan! Bed uit. Tandenpoetsen. Mijn ontbijt? Dat is meestal een bakje fruit dat ik ’s ochtends op weg naar kantoor bij de supermarkt haal.  Koud, fris fruit vind ik lekker en zorgt voor een goede basis van de dag.

#07:45 - Let’s go

Rond kwart voor acht vertrek ik met de auto vanuit huis naar kantoor. Het ritje van zo’n tien minuten bevalt me altijd prima. Sinds ik mijn rijbewijs heb, rijd ik elk jaar behoorlijk veel kilometers.

Foto kantoorgebouw Almere buiten

#08:00 - Start-up

Goedemorgen allemaal! Rond acht uur kom ik aan op mijn werk. Het eerste wat ik dan doe? Mijn laptop aansluiten, de to-do-list doornemen die ik de vorige dag heb gemaakt en mijn fruitontbijt eten. Afhankelijk van hoe ‘zwaar’ de ochtend is, pak ik wel of geen koffie (met één suiker en één melk).

#08:30 - First things first

De eerste taken die ik oppak? Dat verschilt per dag. Vaak ga ik door met het project of werk waar ik de vorige dag mee bezig was. De prioriteiten in de takenlijst die ik aan het einde van elke werkdag maak, geven meestal de doorslag.

#10:00 - Meeting

Op maandagen hebben we de wekelijkse developer meeting. Daarin bespreken we de actuele status van de lopende projecten. Er worden ook gelijk eventuele nieuwe aanvragen of andere zaken in het belang van het team besproken. Op andere dagen hebben we geen grote meetings.

#12:00 - Lunchtime!

Rond 12 uur is het lunchtijd. Even lekker naar buiten! We gaan meestal met (bijna) het hele team naar de Albert Heijn en lunchen dan gezamenlijk.

#12:30 - Back on track

Na een frisse neus gehaald te hebben, pakken we onze werkzaamheden weer op. Ik ga verder met de projecten waar ik mee bezig was.

#14:00 - Puzzel

Soms heb je zo’n moment dat je extra blij bent met wat je doet. Ik denk even na over wat ik het leukste vind aan mijn werk als developer. Ik ervaar mijn baan oprecht als mijn hobby en kijk in het weekend al uit naar het begin van de week. Elke dag is voor mij betaald hobbyen. Ik vind het heerlijk om te programmeren, elke keer een stapje dichterbij de oplossing die je voor ogen hebt. Altijd met vallen en opstaan, maar dat zorgt ervoor dat de uiteindelijke oplossing heel veel voldoening geeft. Het is net een puzzel waarvan je weet hoe het totaalplaatje er ongeveer uit moet zien, maar de puzzelstukjes nog gemaakt moeten worden. Daar kom ik om de hoek kijken. Dat ik daarbij overdag veel zittend werk en weinig lichamelijke beweging krijg, is de keerzijde van IT’er zijn. Dat maakt het werk niet minder uitdagend.

Almere kantoorgebouw Avantage binnen koffie

#15:00 - Work hard, play hard

Ik zou misschien wat meer ontspanningsmomenten overdag moeten pakken. In de lunchtijd lopen we met het team wel een rondje, maar verder komt er niet veel van. Ik zou het best willen, maar op de een of andere manier kom ik niet weg bij mijn laptop. Er is altijd wel werk te doen.

#16:30 - Done

Weer een werkdag gehad! Ik sla alles op en synchroniseer bestanden met de cloud zodat ik mijn data niet kwijt kan raken door onvoorziene omstandigheden. Dan loop ik langs collega’s en wens iedereen een fijne avond. Als ik ’s ochtends om acht uur ben begonnen, ga ik meestal rond half vijf weer richting thuis.

#16:45 - Relax

Back home. Als ik thuis ben, breng ik graag tijd door met mijn broertje. Dan spelen we een spelletje of doen we samen iets anders. Gamen vind ik ook heel leuk; ik ben een fanatieke Fortnite speler.

#Goodnight

Rond een uur of twaalf ’s nachts ga ik meestal slapen.

Een moment, we verwerken je sollicitatie

enthousiast? solliciteer direct.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht Het bestand is te groot
Dit veld is verplicht Het bestand is te groot
Dit veld is verplicht

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken