Heb je weleens gehoord van het Pareto-principe? Dat is vernoemd naar de Italiaanse econoom Vilfredo Pareto, de grondlegger van de 80-20 regel. Hij constateerde dat 80% van de bezittingen in handen was van 20% van de bevolking. Bedrijfsadviseur Joseph Juran ontdekte vervolgens dat de 80-20-verhouding in veel meer situaties toepasbaar was. Zo wordt 80% van de omzet bij ondernemingen doorgaans door 20% van de klanten opgebracht. Wij denken dat diezelfde regel ook op het gebied van productiviteit van kracht is. Vrij vertaald: dat je met 20% van je werk 80% van je resultaat kunt halen. Werkzaamheden die veel tijd kosten en weinig opleveren, moeten in elk geval zoveel mogelijk worden voorkomen. En daar komt Power BI om de hoek kijken.

Veel organisaties beschikken over enorme hoeveelheden data waarvan het potentieel niet altijd even goed wordt benut. Nu gaan innovaties tegenwoordig sneller dan de adoptie daarvan, dus wordt het alleen maar belangrijker om grip te hebben (en te houden) op de koers van jouw organisatie. Daarin spelen digitalisering en ‘datagedreven werken’ een cruciale rol. De kunst is vervolgens om de moderne (online) werkplek zo productief mogelijk in te richten, waarbij efficiëntie en effectiviteit in optimale balans moeten zijn. Hoe het beste evenwicht kan worden bereikt, laten we aan de hand van sprekende voorbeelden zien in een kennis- en inspiratiesessie waarin alles om inzicht en overzicht draait.

Maken en verbinden

Samenwerken en delen

Overal inzicht

Rolgebaseerd

In ons productiviteitsconcept staat de eindgebruiker centraal. Hij of zij moet met minimale inzet maximale output genereren, die in heldere rapportages wordt gemonitord. Tijdens de sessie wordt duidelijk hoe Power BI rolgebaseerd en gebruiksvriendelijk in jouw organisatie kan worden ingezet. Daarbij worden complexe data in begrijpelijke uitkomsten omgezet. Dat levert waardevolle stuurinformatie op, die de grondslag vormt voor doordachte besluitvorming op basis van feiten. Daarnaast plaatsen we Power BI in een bredere context, waardoor medewerkers in één oogopslag kennis kunnen nemen van alle voor hen relevante informatie die ze nodig hebben om op een betrokken manier een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat te leveren.

Inschrijven

Ben je benieuwd hoe je alles uit Power BI kunt halen om sneller en slimmer zakelijk verantwoorde besluiten te kunnen nemen? Schrijf je dan snel in voor een van de inspiratiesessies op donderdag 14 en 21 november of dinsdag 26 november. Na afloop praten we aan de Blaak in hartje Rotterdam nog even smakelijk door onder het genot van een hapje en een drankje. Ben je erbij? Wij in elk geval wel!

Inschrijven is niet meer mogelijk, de sessies zijn volgeboekt!

Wil je meer weten over Power BI? Laat het ons hieronder weten.


x

JOBS 20

JOBS 20