Weet je dat we gemiddeld maar liefst 30% van onze werktijd vanuit onze mailbox werken? Een ‘doorsnee’ manager krijgt ergens tussen de 50 en 100 nieuwe mailtjes per dag, die natuurlijk allemaal even belangrijk zijn. De mailbox stroomt (over)vol en wordt in feite gebruikt als een soort veredelde takenlijst. Dat is op z’n zachtst gezegd niet erg efficiënt. En al helemaal niet wanneer je als gebruiker dan ook nog de mails in klant- of projectmappen in Outlook opslaat om een schijn van structuur te creëren. Zo is de informatie alleen voor jou toegankelijk, terwijl die in veel gevallen voor anderen ook relevant kan zijn. Maar als je die informatie wilt delen, zit er maar één ding op: mailen. Dat kan echt sneller, slimmer en beter.

En wat dacht je van de tijd die je kwijt bent aan reizen naar vergaderingen? De noodzaak om fysiek aanwezig te zijn bij een vergadering is nauwelijks aanwezig als het ook digitaal kan. Het mooie is dat Microsoft Teams (als onderdeel van Office 365) alle elementen om efficiënt te communiceren aan boord heeft. In Teams kun je eenvoudig communiceren met collega’s via de chat, in vergaderingen en met telefoongesprekken. Daarnaast heb je de gelegenheid om met Office 365 applicaties samen aan documenten te werken. Bovendien kun je zelf apps integreren om je proces aan te passen zodat de samenwerking en de productiviteit worden bevorderd. Maar wat Teams vooral onderscheidt, is de flexibiliteit. Je kunt elk team- of themakanaal op maat inrichten en koppelen met andere applicaties. Je kunt dus alles exact afstemmen op de behoeftes die jij en je team hebben.

In petto

In een inspiratiesessie gaan we dieper in op de mogelijkheden om efficiënt te communiceren. Je krijgt dan een duidelijk idee van de communicatietools van Teams; zoals directe communicatie via chats, inzicht in bereikbaarheid, videovergaderen en het vastleggen van vergaderingen. Verder gaan we het hebben over effectief communicatiebeleid (inclusief adoptie in de organisatie) en het intern delen van nieuws zonder de mailbox te belasten (legio opties). Bovendien maken we een uitstapje naar Stream als communicatiekanaal voor live meetings en trainings- en instructievideo’s.

Inschrijven

Ben jij IT-, HR-, marketing-,  salesmanager of directielid en wil je meer weten over de genoemde onderwerpen of wil je in breder verband sparren over efficiënte communicatie? Schrijf je dan snel in voor het spreekuur op donderdag 26 maart van 15:30 tot 17:00, via Microsoft Teams. We sturen je in de bevestiging meer informatie over het (gratis) starten met Teams, en een link waarmee je kunt deelnemen. Er komen herkenbare praktijksituaties aan bod, en we gaan graag in op alle vragen die met dit onderwerp te maken hebben. Ben jij erbij? Wij in elk geval wel!

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

 

x

JOBS 20

JOBS 20