wat is het nieuwe werken?

Het nieuwe werken, wat is dat nou eigenlijk? Is dat ‘nieuwe’ werken wel echt zo nieuw en welke trends kunnen we de komende jaren verwachten? Zelf hebben we in elk geval ons huiswerk gedaan en ons nieuwe kantoor in hartje Rotterdam geheel volgens de HNW-richtlijnen ingericht. Ben je benieuwd hoe dat is gegaan? Lees dan vooral ons blog over verhuizen.

de definitie van het nieuwe werken

Het nieuwe werken is een visie op werken waarbij technologische ontwikkelingen de leidraad vormen voor de inrichting en het bestuur van kenniswerk. Daarmee wordt afscheid genomen van de fysieke werkplek en vaste organisatiestructuren. Tijdens de CEO Summit van 2005 sprak Microsoft als eerste over de contouren van het nieuwe werken. Hierin werd beschreven hoe mensen door technologische vernieuwingen efficiënter en productiever zouden gaan werken. Waar toen nog uitgekeken werd naar de introductie van Office 12 werken we vandaag de dag met Office 365, een clouddienst die nog beter aansluit bij de nieuwe manier van werken.

de eigenschappen van het nieuwe werken

Toen Bill Gates in 2005 sprak over de nieuwe wereld van werk, was het uitgangspunt dat medewerkers altijd en overal toegang moesten hebben tot relevante informatie. Daardoor kunnen ze flexibeler en zelfstandiger werken. Medewerkers mogen dan ook zelf bepalen hoe ze efficiënter en effectiever kunnen werken. Die flexibiliteit zorgt voor een plezierige invulling van het werk wat goed is voor het resultaat. Dat was destijds het idee en dat is het nu nog steeds.

het-nieuwe-werken-8-voordelen

de 8 voordelen van het nieuwe werken

Het nieuwe werken heeft de werkomgeving ingrijpend veranderd. Die verandering heeft veel nieuwe voordelen met zich meegebracht. Wij hebben er acht voor jou op een rij gezet, die wij direct hebben ontdekt.

Tevreden en gemotiveerde medewerkers

 

De vrijheid om overal (dus ook thuis) te werken, zorgt voor een positieve beleving van de werkweek. Die is het sterkst merkbaar bij mensen die verder van het werk af wonen, maar wordt door vrijwel alle medewerkers ervaren.

Hogere productiviteit

 

Een rustige werkomgeving levert vaak meer productiviteit op. Daarbij speelt de thuissituatie echter een belangrijke rol. Medewerkers die thuiswerken combineren met kinderopvang zijn veelal minder productief. Daarentegen zijn medewerkers met een rustige thuissituatie juist productiever. Zij kunnen zich goed concentreren op het maken van rapporten, artikelen en presentaties.

Betere kwaliteit

 

Focus komt ten goede aan de kwaliteit. Dat is zeker het geval bij medewerkers die een luidruchtige werkomgeving verruilen voor een rustige thuiswerkplek. Zij houden simpelweg hun aandacht beter bij het werk.

Daling in ziekteverzuim

 

Thuiswerkers ervaren minder stress en zijn daardoor minder vatbaar voor ziektes. Ook het aantal ziekmeldingen daalt omdat medewerkers toch al thuis werken. Of dat goed is voor de productiviteit is natuurlijk een tweede. Zeker is dat het ziekteverzuim daalt.

Een goed bedrijfsimago

 

Tevredenheid van medewerkers uit zich ook buiten de organisatie en dat is goed voor het bedrijfsimago. Organisaties die het nieuwe werken omarmen, worden gezien als modern en vriendelijk voor mensen en het milieu.

Contact via e-mail en chat

 

Het nieuwe werken creëert weliswaar fysieke afstand, maar dat is tegenwoordig geen enkel probleem. De oplossingen van Office 365 maken afstand verleden tijd. Met Microsoft Teams heb je al je collega’s direct bij de hand.

Besparing op reistijd

 

Medewerkers die thuis werken, zijn direct op hun werkplek. Ze komen dus nooit te laat en besparen op reistijd. Dat laatste komt ten goede aan de vrije tijd van de medewerker. De betere balans tussen werk en privé draagt bij aan een positieve beleving van de werkweek.

Maatschappelijk verantwoord

 

Doordat medewerkers minder reizen, wordt de infrastructuur minder belast. Dat scheelt in de onderhoudskosten van wegen en spoorlijnen. De verlaagde CO2-uitstoot is een positieve bijdrage aan een CO2-neutrale maatschappij.

het nieuwe werken implementeren
in jouw organisatie

De ontwikkelingen op het gebied van mobiel werken kwamen de afgelopen jaren in een stroomversnelling. Het antwoord van Microsoft is Office 365, een wereld waarin informatie altijd en overal beschikbaar is. Office 365 maakt de beste hulpprogramma’s van Microsoft beschikbaar in de cloud. Gecombineerd met OneDrive en Microsoft Teams kan iedereen op elk apparaat van alles maken en delen in bekende applicaties als Word, Excel en PowerPoint. Wil je weten welke applicaties Office 365 allemaal ondersteunt? Hier volgen de meest gebruikte toepassingen.

word logo wit geen achtergrond

Office 365 Word

 

Gebruik Microsoft Word voor de beste tekstverwerking en het creëren van documenten. Tijdens het schrijven word je door intelligente technologie geholpen met spelling, grammatica en zelfs met stilistische schrijfsuggesties. Dit doe je niet meer alleen, maar altijd en overal in realtime samen. Met een klik op de knop nodig je anderen uit om wijzigingen aan te brengen of opmerkingen toe te voegen.

logo excel wit geen achtergrond

Office 365 Excel

 

Microsoft Excel is de beste applicatie om spreadsheets te maken, bij te werken en te beoordelen. Met Excel maak je gemakkelijk werkbladen op basis van sjablonen (of handmatig) en voer je berekeningen uit met moderne formules. Vervolgens zet je gegevens om in diagrammen en grafieken om deze visueel aantrekkelijk te presenteren.

logo powerpoint wit geen achtergrond

Office 365 PowerPoint

 

Met PowerPoint maak je opvallende presentaties. Maak snel en eenvoudig jouw ideeën duidelijk met een mooi ontwerp, 3D-modellen en pictogrammen. Door intelligente technologieën breng je jouw presentatie met een paar klikken tot leven. Samenwerken? Dat is heel eenvoudig door de geïntegreerde cloud mogelijkheid van Office 365 voor realtime co-creatie.

outloot logo wit geen achtergrond

Office 365 Outlook

 

Een Postvak IN dat krachtiger is dan ooit. De robuuste functies helpen jou om je te concentreren op mailberichten die écht belangrijk zijn. Via Office-bijlagen deel je gemakkelijk informatie vanaf jouw computer of direct vanuit de cloud. Beheer je agenda en plan vergaderingen, je wordt vanzelf door Outlook herinnerd wanneer je vergadering gaat beginnen.

logo onedrive wit geen achtergrond

Office 365 OneDrive

 

OneDrive voor Business geeft je altijd en overal toegang tot je bestanden. Ook als je lokaal werkt, worden bestanden – zodra je een internetverbinding hebt – automatisch in de cloud opgeslagen. Dat geeft je niet alleen de zekerheid dat je bestanden altijd beschikbaar zijn, maar zorgt er ook voor dat je gemakkelijk samen kunt werken aan documenten. Sneller, eenvoudiger en veiliger.

logo teams wit geen achtergrond

Office 365 Teams

 

Microsoft Teams is de hub voor teamwork in Office 365. In Teams kun je eenvoudig communiceren met collega’s via de chat, in vergaderingen en met telefoongesprekken. Werk samen aan documenten met de geïntegreerde Office 365 apps. Integreer apps om je proces aan te passen zodat teamwork en productiviteit worden bevorderd.

logo office wit geen achtergrond

Altijd en overal bereikbaar, beschikbaar en veilig

 

Met Office 365 heb je de vertrouwde kracht van Office en de flexibiliteit van de cloud. Hiermee kun je op elk moment op elke locatie en op elk apparaat werken en samenwerken. Met Office 365 ben je niet alleen uiterst flexibel maar ook nog eens voorzien van uitstekende databeveiliging.

dashboard in de cloud

Het online beschikbaar stellen van data is stap 1. Stap 2 is om die data voor jou te laten werken. Laat om te beginnen alles samenkomen in één dashboard. Vervolgens is het belangrijk dat het dashboard op jouw rol gebaseerde relevante stuurinformatie direct toont. Door applicaties op de achtergrond slim aan elkaar te koppelen, worden gegevens uit een veelheid aan bronnen direct omgezet in informatie die jou helpt om productiever te werken.

Om die productiviteitsslag te maken, hebben wij GO ontwikkeld. GO maakt het niet alleen mogelijk om informatie uit verschillende applicaties te bundelen en direct te tonen, maar geeft je ook inzicht in de bestanden waaraan je het laatst hebt gewerkt. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan het zoeken naar bestanden. En ben je niet in de buurt van een pc? Dan log je eenvoudig in met je laptop, tablet of smartphone; wel zo makkelijk. GO is altijd en overal met elk apparaat bereikbaar.

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken