Wil je meer weten over thuiswerken?
Contact Wesley

De laatste tijd vliegen de nieuwsberichten over het covid-19-virus je als zwermen horzels om de oren. Ook Nederland heeft te maken met een ware coronagolf. Het virus verspreid zich als een grote olievlek over steeds meer landen. Als gevolg daarvan werken veel mensen thuis, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Want stel je voor dat je door collega’s wordt besmet of hen besmet… 

Voor kantoorwerkers is thuiswerken een uitstekend alternatief. Microsoft Teams is uitermate geschikt om je daarbij te ondersteunen. Zo biedt Teams een heleboel handige mogelijkheden om op een efficiënte manier met je collega’s te (blijven) communiceren. En weet je wat helemaal ideaal is? Microsoft biedt de thuiswerksoftware op dit moment tijdelijk gratis aan, zodat organisaties hun medewerkers gewoon thuis kunnen laten werken.

#1. Bestanden delen

Als eerste kun je met Teams gemakkelijk je documenten delen met collega’s. Teams is onderverdeeld in verschillende kanalen. Elk kanaal is gewijd aan een bepaald onderwerp, project of afdeling, waaronder je jouw bestanden kunt opslaan. Daarmee wordt het een fluitje van een cent om je documenten te delen en te verspreiden. Het is dus erg eenvoudig om vanaf de keukentafel samen te werken aan bestanden. Daarbij is Teams helemaal geïntegreerd in Office 365, waardoor je gewoon met je vertrouwde applicaties als Word, PowerPoint en Excel kunt werken. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je bestanden snel kunt delen, zonder ze eindeloos heen en weer te hoeven mailen. ‘Niet mailen maar delen’ is inmiddels het nieuwe motto van medewerkers van Versa Welzijn. Benieuwd hoe we dit verandertraject bij Versa Welzijn hebben aangepakt? Lees het klantverhaal waarin we je vertellen hoe Versa Welzijn overstapte naar de moderne werkplek.

#2. Efficiënt chatten

Wanneer je thuis aan het werk bent, heb je geen collega’s om je heen waar je direct mee kunt communiceren. Natuurlijk wil je toch contact houden met de collega’s met wie je dagelijks samenwerkt. Teams heeft daarvoor een slimme tool in huis. Via Teams kun je namelijk live chatten. Het voordeel van die manier van communiceren is dat je jouw collega’s onmiddellijk kunt bereiken. Bovendien kun je net als in WhatsApp tijdens het chatten bestanden met elkaar delen. Zo blijf je efficiënt in contact met je collega’s en kun je alle teamleden op de hoogte houden van informatie die voor jouw team van belang is.

#3. Videobellen en -vergaderen

Wil je elkaar ook kunnen zien? Non-verbale communicatie is nu eenmaal bijzonder waardevol. Ook dat is geen enkel probleem. In Teams kun je eenvoudig met collega’s uit je hele organisatie (video)bellen. Zo heb je nét wat meer interactie met je collega’s en kun je nét wat effectiever met elkaar communiceren. Daarbij voorkom je met (video)bellen ook nog eens dat je je als thuiswerker geïsoleerd gaat voelen. Zo is bewezen dat videobellen en -vergaderen bij mensen het gevoel van aanwezigheid aanzienlijk verhoogt. Ook voelen mensen zich meer bij de organisatie betrokken wanneer ze af en toe videobellen en dat bevordert ook nog eens het emotionele welzijn. Allemaal zaken die het stukken prettiger maken om vanuit huis te werken.

Ben je benieuwd naar welke functionaliteiten Teams nog meer biedt? In ons redpaper lees je hoe je de samenwerking binnen jouw organisatie met behulp van Microsoft Teams naar een hoger niveau kunt tillen. Download het redpaper.

Door de coronapandemie hebben we razendsnel geleerd hoe we op afstand met elkaar kunnen communiceren. Voor chatten, (video)bellen en online vergaderen in Microsoft Teams draaien we intussen onze hand niet meer om. Maar hoe zit het met de online samenwerking?

 

Daarin valt nog heel veel winst te behalen. De beschikbare functionaliteiten binnen Microsoft 365 worden namelijk maar zeer beperkt gebruikt. Dat heeft niet met onwil te maken; eerder met onwetendheid. De hoogste tijd om je kennis bij te spijkeren en nóg productiever te werken! Lees er alles over in ons redpaper.

Download het redpaper

    Wesley Vitters

    ‘‘Don't just inspire… Inspire to make a difference!’’

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken