Bij het bouwen van webshops hoor je al snel de naam Magento vallen. Maar wat is Magento nou precies? Op dit moment is Magento één van de krachtigste e-commerce platformen ter wereld. Het platform werd gelanceerd in 2008 en heeft inmiddels een marktaandeel van ruim 20 procent. Op dit platform kun je een op maat gemaakte webshop bouwen en gemakkelijk onderhouden. Eén van de grootste voordelen is het grote aantal extensies dat Magento biedt en de uitstekende zoekmachine optimalisatie. In deze blog vertel ik je graag meer over hoe je Magento op een slimme manier kunt gebruiken.

#1. Tienduizenden extensies

Magento is een open source CMS. Dit houdt in dat de broncodes van de software openbaar zijn, waardoor je je webshop kunt inrichten zoals jij het wilt. Om aanpassingen te doen heb je geen licenties nodig van de softwareontwikkelaars. Magento biedt tienduizenden extensies die ervoor zorgen dat je webshop optimaal kan presteren. Zo kun je extensies installeren voor het uitvoeren van snelle betalingen, maar Magento biedt ook enorm veel templates waarmee je je webshop kunt personaliseren. Ook kun je bijvoorbeeld je webshop eenvoudig koppelen met je logistieke dienstverlener, waardoor je de verzendadressen automatisch kunt importeren.

#2. Zoekmachine optimalisatie

Magento heeft verschillende SEO-optimalisaties ontwikkeld waardoor je webshop goed vindbaar is. Zo kun je op de productpagina’s microdata en Rich Snippets toevoegen. Deze microdata zijn een aantal tags die de samenwerking tussen je webshop en de zoekmachines verbeteren. Op die manier kun je belangrijke informatie meegeven zodat deze overzichtelijk in de zoekmachines kunnen worden getoond. Ook kun je in Magento gemakkelijk een trackingcode toevoegen aan je webshop. Daardoor krijg je informatie over je bezoekersstromen, paginaweergaves en verkeersbronnen. Zo weet je precies welke producten veel bekeken worden en welke niet.

#3. Magento 2

Omdat de codes van Magento 1 langzamerhand zijn verouderd, hebben ontwikkelaars eind 2015 Magento 2 gelanceerd. Dit is een compleet nieuw systeem dat ‘from scratch’ is opgebouwd en dat veel nieuwe functies bevat. Zo is de interface van de back-end wat gebruikersvriendelijker, wat betekent dat je sneller met de software overweg kunt. Ook zijn de laadtijden van de pagina’s korter, doordat de codes en de database lichter zijn. Ook is Magento 2 voor een groot deel meer responsive dan Magento 1. Zo is het standaardthema volledig responsive, waardoor het eenvoudig is om je webshop gebruiksvriendelijk te maken voor mobiele apparaten.

Tot slot...

Zoals je ziet biedt Magento een groot aanbod aan mogelijkheden om een goede webshop te bouwen. Wil je nog meer te weten komen over Magento 2, of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan hier.

John Loef

Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven.

x

JOBS 20

JOBS 20