Meer weten over een veilig netwerk?
Contact Dennis

Het zijn gouden tijden voor cybercriminelen. Dagelijks speuren mensen het web af, vanuit een onuitputtelijke behoefte aan informatie. Dat gebeurt nu intensiever dan ooit, misschien wel vanuit een zekere angst voor het onbekende. ‘Wij’ houden nu eenmaal van zekerheid en zoeken die in informatie. Voeg daaraan toe dat thuiswerken in plaats van een keuze een noodzaak is geworden en je hebt een vruchtbare voedingsbodem voor digitale ellende.

Mensen willen continu op de hoogte zijn van alles wat met corona te maken heeft. Nu de meeste mensen vanuit huis werken, levert dat echter ook grote risico’s op. Thuisnetwerken en de persoonlijke computer of laptop zijn over het algemeen minder goed beveiligd dan de kantooruitrusting. Van die ‘zwakte’ maken hackers dankbaar misbruik.

#1. Grof geweld

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in digitale veiligheid geven aan dat we momenteel te kampen hebben met ongekend hoge aantallen cyberaanvallen. Hackers schuwen geen enkel middel om (te) argeloze thuiswerkers een vervelende loer te draaien. Phishing, schadelijke bijlagen, schadelijke linkjes, vervalste webpagina’s, spam, malware, bestanden om te downloaden; alles is erop gericht om gevoelige gegevens buit te maken. Gebruikers worden verleid om op malafide linkjes te klikken, malware te installeren op de computer en zelfs om geld te verdienen aan deze crisis. Daarbij worden fatsoensnormen grof geweld aangedaan.

Aflevering 2
Hacks voorkomen, digitale kroonjuwelen beveiligen
en security verhogen; hoe dan?

In deze aflevering van onze podcastserie ‘Hack van de dam’ praat salesmanager Jasper Glaser met collega en securityspecialist Martijn Scheffel aan de hand van praktische voorbeelden over de noodzaak van structuur in digitale beveiligingsmaatregelen om het cybercriminelen zo lastig mogelijk te maken. De factor ‘mens’ speelt daarin een vooraanstaande rol.

#2. Zwakke plekken

Kantoor- en thuiswerkers moeten nu dus extra alert zijn en organisaties moeten óók de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Thuiswerkfaciliteiten worden nu in alle haast gecreëerd, met het risico dat er minder aandacht is voor de beveiliging. Daarnaast worden computernetwerken voortdurend blootgesteld aan dreigingen via het internet. Dat was in het verleden al zo, maar het is duidelijk dat de inspanningen van kwaadwillende digitale criminelen veel heviger zijn geworden om dat doel te bereiken. Zij zijn continu op zoek naar zwakke plekken in de IT-omgeving van organisaties om binnen te dringen en stevige schade aan te richten. Daar moet dus iets tegen gedaan worden.

#3. Netwerk Security Scan

Een zeer doeltreffende maatregel is om jouw IT-omgeving continu (van buiten naar binnen) te scannen op kwetsbaarheden. Op basis van intelligente tooling bieden wij een scandienst aan die inzicht geeft in de veiligheid van jouw netwerk. Dat betekent in de praktijk dat we met een vaste frequentie infrastructuur, applicaties en apparaten scannen op kwetsbaarheden. Denk aan welke poorten openstaan, of servers juist geconfigureerd zijn en of besturingssystemen en applicaties up-to-date zijn. Aan de hand van de Netwerk Security Scan worden de risico’s binnen jouw netwerk in kaart gebracht. Vervolgens brengen we maandelijks een advies uit om de geconstateerde kwetsbaarheden te verhelpen. Uiteraard beschikken we ook over de expertise en tools om deze adviezen naar praktische oplossingen te vertalen.

#4. Try & Buy

We bieden je tijdelijk de mogelijkheid aan om de scandienst één maand uit te proberen en de proef op de som te nemen. Tijdens deze proefperiode kun je de scandienst gratis gebruiken. Uit de scan komt een overzicht met kwetsbaarheden naar voren, die wij interpreteren en van een actie voorzien om ze te verhelpen. Hiervoor brengen wij eenmalig een bedrag van € 395,00 in rekening. Na de proefperiode kun je een abonnement op de netwerkscandienst nemen. Dan ontvang je elke maand een overzicht van geconstateerde kwetsbaarheden en voorgestelde acties.

 

Wil je hier meer over weten of een afspraak maken voor onze Netwerk Security Scan? Volg dan gewoon deze link. De rest wijst zich vanzelf.

Download ons redpaper
‘Zo’n hack; dat zal mij toch niet gebeuren?’
en geef concreet vorm en inhoud aan cybersecurity in jouw organisatie

    Dennis de Jong

    "Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken