Meer weten over antispam en antivirus?
Contact Dennis

Nog steeds steekt de mailbox met kop en schouder boven alle communicatiekanalen op de werkvloer uit. Zeker nu e-mailen met mobiele apparaten steeds eenvoudiger wordt. Vandaag de dag kun je gemakkelijk altijd en overal je mail checken. Toch zijn daar ook de nodige risico’s aan verbonden.

Want hoe zorg je er nou voor dat je ook echt veilig kunt e-mailen, zonder je eigen gegevens of bedrijfsinformatie in gevaar te brengen? En hoe zorg je ervoor dat jouw device goed beschermd is tegen online narigheid? Niemand is namelijk gebaat bij een onveilig apparaat dat in het slechtste geval een volledige IT-omgeving besmet.

#1. Serieuze bedreigingen

Jaarlijks worden er miljarden spamberichten verstuurd. Die spam bestaat vooral uit irritante reclame, maar er zitten ook mails tussen die een serieuze digitale bedreiging vormen. Achter die spam schuilen cybercriminelen die proberen om in te breken bij IT-systemen en gevoelige informatie buit te maken. Het vervelende van die spamberichten is dat ze verdacht veel kunnen lijken op mailberichten die je normaal gesproken ontvangt. Het gebeurt dan ook regelmatig dat mensen zo’n nepbericht argeloos openen, een link in het bericht aanklikken of bijlages downloaden. Het is alleen – op z’n zachtst gezegd – niet handig en het kan nare (en dure) gevolgen hebben.

Aflevering 3
Hoe verhoog je het digitale veiligheidsbewustzijn bij medewerkers?

In deze aflevering van onze podcastserie ‘Hack van de Dam’ praten onze salesmanager Jasper Glaser en onze securityspecialist Martijn Scheffel samen met Erik Lameijer, teamleider automatisering bij verzekeringsmakelaar Schouten Zekerheid, over het verhogen van security awareness met een medewerkersgerichte aanpak. ‘Dat gaat niet in één dag, daar moet je echt een goed programma voor hebben.’

#2. Antispam en antivirus

Gelukkig zijn er goede en effectieve manieren om dergelijke berichten te onderscheppen. Een solide antispam- en antivirusoplossing maakt het digitale criminelen namelijk behoorlijk lastig om jouw IT-omgeving te infecteren met virussen. Je kunt zo’n antispam- en antivirusoplossing het beste zien als een soort online zeef. Voordat een bericht in je mailbox belandt, is het eerst vliegensvlug door een veiligheidscentrum in de cloud gegaan. Daar worden alle ongewenste en verdachte mailberichten als het ware in quarantaine geplaatst.

 

Vervolgens worden alleen de goedgekeurde berichten in jouw mailbox afgeleverd. Je krijgt dus minder digitale rommel in je mailbox, die daar een stuk veiliger van wordt. Van de geblokkeerde mails krijg je trouwens een melding. Wanneer je een bericht, om welke reden dan ook, toch wilt zien, kun je dat met één druk op de knop regelen. Of dat verstandig is, laten we aan je eigen beoordeling over.

Oplossing

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Dat kan, en nog heel eenvoudig ook. Onze e-mail security oplossing filtert inkomende e-mail op spam, malware en andere schadelijke bijlagen (virussen) én elimineert bedreigingen voordat ze jouw IT-omgeving bereiken. Meer weten? Klik hier.

Download ons redpaper
‘Zo’n hack; dat zal mij toch niet gebeuren?’
en geef concreet vorm en inhoud aan cybersecurity in jouw organisatie

    Dennis de Jong

    "Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud