Al mijn vrienden en vriendinnen weten dat ik bij een IT-bedrijf werk. Er zijn er niet heel veel die precies weten wat ik doe, maar dat vind ik niet zo erg. Als mensen me ernaar vragen, zeg ik meestal dat ik software engineer ben. Dan zie ik de eerste glazige blikken al opdoemen. Als ik vervolgens ook nog zeg dat ik mezelf toch meer een solution developer vind, is het over en uit.

 

‘Oh, dan ben je zeker vaak aan het gamen?’, vraagt iemand een enkele keer. Om er maar vanaf te zijn, geef ik vrijwel altijd hetzelfde antwoord. “Inderdaad. Ik ben de hele dag aan het spelen met IT. En daar krijg ik ook nog een salaris voor.” Daarmee is het onderwerp kennelijk voldoende uitgeput, want daarna gaat het weer over de kinderen, vakanties en (soms) voetbal.

Switchen

Bij het laatste feestje waar ik was, vroeg iemand die ik nog niet kende verder door. ‘IT moet toch alles makkelijker maken?’ Ik knikte bevestigend, maar voorzichtig enthousiast. Voor hetzelfde geld zou ik een tirade tegen automatisering over me heen krijgen. Maar dat was gelukkig niet het geval. ‘Ik moet telkens van het ene systeem naar het andere switchen om cliëntgegevens aan te passen.

 

Dat vreet tijd, die ik eigenlijk nodig heb om dossiers af te werken. Is daar niets aan te doen?’ Om te beginnen was ik positief verrast dat iemand me een serieuze vraag over mijn vakgebied stelde. Maar ik was nog blijer dat ik daar een positief antwoord op kon geven. Want daar is zeker wel iets aan te doen. En niet alleen in de gezondheidszorg of in de advocatuur.

De invoer of wijziging wordt direct gesynchroniseerd

Eén van de handigste oplossingen voor het probleem is Single Point of Input. Of liever gezegd, het is naar mijn idee de enige goede oplossing. Dan hoef je maar één keer gegevens in een systeem in te voeren. De IT zorgt er vervolgens voor dat die gegevens in alle gekoppelde systemen worden aangepast. Daarbij is het wel van belang dat van tevoren goed wordt bedacht welke systemen met elkaar moeten communiceren.

 

Maar als dat eenmaal is gebeurd, is de rest kinderspel. Hoewel je als gebruiker wel in de gaten moet houden dat je de gegevens correct invoert of aanpast. De invoer of wijziging wordt namelijk direct gesynchroniseerd. Je moet dus goed opletten wat je intypt.

Single Point of Input

Een groot voordeel van die directe verwerking zit niet alleen in de actualisatie, maar ook in de toegankelijkheid. Alle informatie die via Single Point of Input wordt bijgewerkt, kan meteen door iedereen worden gebruikt. Dat wil zeggen, door iedereen met toegang tot een of meer van de gekoppelde systemen.

 

Toen ik mijn gesprekspartner dat allemaal had uitgelegd, zag ik een brede glimlach verschijnen. ‘Ik ga het zo snel mogelijk bij mijn werkgever aankaarten. Dat bespaart ons zoveel tijd, dat het haast niet grappig meer is. Ik laat je weten hoe het afloopt.’ Graag. Wij komen het wel installeren.

Single Point of Input

  • Eén keer invoeren, overal verwerkt.
  • Accurate èn actuele klantgegevens.
  • Altijd verhoging van de productiviteit.

Michael Oostindiën

"Creatief zijn is durven, innoveren is doen."

x

JOBS 20

JOBS 20