Voordat ik overga naar de dag van vandaag, morgen en een verdere toekomst, duik ik eerst even in het verleden. ‘Goeiemorgen Valentijn, fijne avond gehad? Mooi, mooi, mooi. Ja, zelf heb ik ook een prima avond gehad. Maar waar ik eigenlijk voor kom; ik heb snel even wat cijfers nodig. Druk op de ketel, je kent dat wel; niets nieuws onder de zon.’

 

‘Ik heb vanmiddag een presentatie voor een klant en ik moet die gegevens gewoon hebben. Nu ben jij veel handiger dan ik met die dingen. Kun je me alsjeblieft uit de brand helpen? Dan haal ik de rest van de week koffie voor jou. En volgende week ook. Koekje erbij?’

Heel gewoon

Ik kan me nog heel goed herinneren dat het vroeger zo ging. Als jong IT-stagiair liet ik dan alles uit mijn handen vallen om mijn collega aan inzicht te helpen. Andere afdelingen bellen, input vragen, verwerken in een Excel-sheet. Nog meer gegevens binnenkrijgen, die weer ordenen en het werkblad aanpassen. Een mailtje dat binnenkomt waarin toch weer andere gegevens staan.

 

Contact opnemen, uitvinden welke informatie juist is; het sheet zo laten; ook nog even een PowerPoint in elkaar draaien. Veel werk, maar ach; voor mij is het makkelijker dan voor hem. Hij zou daar minstens een hele dag voor nodig hebben. Het resultaat was natuurlijk dat mijn stageproject erbij inschoot. Dus zat ik ’s avonds voor mijn laptopscherm om mijn eigen werk in te halen. Toen vond ik dat nog heel gewoon.

Rapporteren uit meerdere bronnen tegelijk is behoorlijk eenvoudig geworden

Tegenwoordig zit ik ook nog weleens ’s avonds te werken, maar niet meer om de reden van vroeger. Dankzij IT is rapporteren uit meerdere bronnen tegelijk namelijk behoorlijk eenvoudig geworden. De uitdaging zit ‘m dan ook niet meer in het verzamelen van gegevens voor een rapportage. We bouwen regelmatig klantspecifieke software die dat mogelijk maakt. Het is alleen wel belangrijk dat ik vooraf weet om welke soorten data het gaat en waar die te vinden zijn.

 

Als die informatie door de klant goed is aangereikt, zorg ik ervoor dat alles wordt gebundeld. Uiteindelijk mondt alles dan uit in een overzichtelijke rapportage op een dashboard dat gevoed wordt door actuele gegevens. Dat zorgt ervoor dat de rapportages voortdurend zo ‘live’ mogelijk zijn.

Inzicht door rapportages in beeld

Je kunt je voorstellen dat het ongelofelijk prettig is om over up-to-date rapportages te kunnen beschikken. We zorgen er ook nog eens voor dat die altijd en overal opgevraagd kunnen worden. Vanaf je werkplek op kantoor of onderweg op je laptop, tablet of smartphone. Altijd inzicht en altijd veilig, of het nu via een bekabeld netwerk, draadloos of 4G gaat. Zo zie je elk moment van de dag, avond of nacht op een slim dashboard hoe je bedrijf ervoor staat.

 

Bovendien kunnen we de door jou benoemde KPI’s afmeten tegen de geformuleerde bedrijfsdoelstellingen. Daardoor weet je niet alleen waar je staat, maar ook of je op de goede weg bent. Je ziet wat er nodig is om te komen waar je wilt zijn. De koers bepaal je zelf, jij houdt het stuur vast. Wij zorgen voor de gegevens waarmee je optimaal kunt navigeren. Recht zo die gaat!

Rapportages

  • Op elk moment, op elke locatie, op elk device.
  • Efficiënte dataverzameling, overzichtelijk in beeld.
  • Meer dan 70 soorten KPI’s gebundeld in 1 systeem.

Gerd Strick

"The distance between dreams and reality is called action."

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken