Wil je meer weten over Microsoft 365?
Contact David

Heb je een meeting waarin je resultaten wilt laten zien? Grote kans dat je PowerPoint gebruikt om je verhaal te ondersteunen en data te delen. Als je die data uit Power BI haalt, heb je er vast voor gekozen om screenshots van die data te maken. Alleen zijn die alweer verouderd op het moment dat je de presentatie doet. Terwijl Power BI nu juist up-to-date resultaten toont…

 

Een update van Microsoft maakt het nu mogelijk om die actuele resultaten live te verwerken in jouw PowerPointpresentatie. Je hebt dus geen vooraf gemaakte screenshots meer nodig om jouw verhaal kracht bij te zetten. En je hoeft ook niet tijdens de presentatie schermafbeeldingen te maken om maar zo actueel mogelijk te zijn. Het is allemaal een stuk simpeler geworden. Je integreert gewoon Power BI live in PowerPoint. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder. 

Start vanuit PowerPoint

Als je Microsoft (Office) 365 gebruikt, kun je er direct voor kiezen om Power BI in je presentatie te integreren. Microsoft heeft de Power BI-button al aan de PowerPoint-menubalk toegevoegd. Ga naar Invoegen en klik op de Power BI-button. 

Staat die er nog niet tussen? Geen probleem. Volg dan de stappen hieronder. 

Invoegtoepassing downloaden

Zie je geen Power BI-button? Dan kun je die via de invoegtoepassing tevoorschijn halen. 

Microsoft Power BI toevoegen

Zoek op Power BI en klik op Toevoegen 

Rapport toevoegen

In je PowerPoint-dia krijg je nu de mogelijkheid om de URL van het benodigde Power BI-rapport toe te voegen.  

Start je liever vanuit Power BI?

Ook dat kan! Vanuit het Power BI-rapport dat je wilt toevoegen aan je PowerPointpresentatie, klik je op de knop Delen en kies je vervolgens voor PowerPoint of selecteer Exporteren > PowerPoint > Livegegevens insluiten. In beide gevallen opent dit dialoogvenster.  

Het enige wat je dan nog moet doen, is de URL kopiëren en in jouw PowerPointpresentatie plakken. Of je klikt meteen op Openen in PowerPoint. Succes ermee! 

Elke twee weken tijdbesparende
Office 365 tips in jouw mailbox!

Benieuwd naar hoe je Teams en nog vele andere apps nog slimmer en handiger kunt gebruiken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een aantal tijdbesparende tips en tricks in je mailbox.

    David Knulst

    "Een doel is een droom met een deadline."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud