‘Of je op kantoor werkt of onderweg bent, je productiviteit hoeft er niet onder te lijden’. Daarmee beschreven we Office 365 in 2015 in één zin in ons toenmalige handboek. Dat is inmiddels trouwens opgevolgd door onze Rode Gids, waarin we meer ‘simpele IT-oplossingen’ aanreiken. Natuurlijk volgde in het handboek wat uitleg over Office 365.

 

Het is wat veel om de complete tekst te kopiëren, maar ik haal er wel een paar ‘essentials’ uit. Zoals: ‘vanaf je pc of Mac of je iOS-, Android- of Windows-apparaat gegevens aanmaken, bewerken en live met anderen delen’. En ook: ‘Je bestanden zijn altijd actueel, dus iedereen heeft toegang tot de laatste versie.’

Organiseren en delen

Office 365 is in die tijd in wezen niet veranderd. Ik citeer maar weer even uit ons eigen werk. ‘Je hebt vanaf elke locatie toegang tot het gebruiksvriendelijke beheercentrum om alle services te beheren. Die zijn altijd beschikbaar en up-to-date. En wanneer je bestanden online zijn opgeslagen, kun je ze gemakkelijk organiseren en delen.

 

Voor de opslag van die bestanden wordt OneDrive for Business gebruikt. Per gebruiker is 1 TB (1000 GB = 1.000.000 MB) aan capaciteit beschikbaar. Zo kun je eenvoudig met collega’s aan documenten werken, rapporten delen met zakenpartners of in contact blijven met klanten. En het mooie is dat je zelf bepaalt met wie je jouw bestanden wilt delen.’

Office 365 is het perfecte voorbeeld van Software as a Service

Maak ik me er gemakkelijk van af door schaamteloos teksten te kopiëren? Ja en nee. Ja, ‘copy and paste’ is zo simpel als wat. Nee, ik heb echt goed nagedacht over de voordelen. Ik kwam alleen op dezelfde dingen uit die hierboven al genoemd zijn. Ik kan er hooguit nog een paar dingen aan toevoegen. Zoals aangeven dat Office 365 het perfecte voorbeeld van SaaS (Software as a Service) is.

 

Office 365 is altijd up-to-date. Je werkt dus altijd met de laatste versie van je favoriete toepassingen, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. En wat Outlook betreft; je hebt altijd en overal toegang tot e-mail, agenda’s, taken en contactgegevens. Daarnaast heeft Office 365 handige extra’s als Microsoft OneNote en Office Delve in petto. Office 365 kan per gebruiker op maximaal 5 apparaten tegelijk worden geïnstalleerd. Inloggen kan vanaf elk apparaat op elke locatie; op kantoor, onderweg of thuis.

Office 365

Nog meer goed nieuws. Office 365 is eenvoudig te combineren met aanvullende oplossingen om productief samen te werken en optimaal te presteren. Communiceren per mail, chat of video? Geen enkel probleem. Online of op locatie een presentatie geven? Office 365 doet het voor je. Video’s streamen of een planning maken en delen met collega’s? Het kan allemaal en nog veilig ook.

 

Office 365 voldoet aan alle wetgeving over veiligheid en privacy. Alle gegevens die je vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone opslaat, worden bewaard in streng beveiligde omgevingen. En toch zijn de opstartkosten bizar laag. Het aantal gebruikers en afgenomen services zijn daarna bepalend. Over services gesproken: wij nemen graag het onderhoud aan de backoffice systemen voor onze rekening. Wij zorgen dat jouw IT het gewoon doet. Samen met Office 365.

Office 365

  • Productief samenwerken, online overal toegankelijk.
  • Voldoet aan alle wetgeving
over veiligheid en privacy.
  • Minimale investering, flexibel schaalbaar.

Vincent Quast

"Slapen doe ik 's nachts. Behalve als mijn klanten me echt nodig hebben."

x

JOBS 20

JOBS 20