Wil je meer weten over Power BI?
Contact Gerd

Wat is Microsoft Power BI nou precies? Microsoft Power BI is een ideaal Business Intelligence instrument om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. Die worden vervolgens gebundeld in een rapportage. Daarna wordt die rapportage ook nog eens gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard dat je op elk device kunt bekijken. Zo heb je op ieder moment van de dag toegang tot actuele informatie over de KPI’s in jouw bedrijf. En je hoeft alleen maar op het scherm te kijken om te weten hoe het ervoor staat. Hieronder staan de 7 voordelen van Power BI op een (verticaal) rijtje.

#1. Intuïtief hulpmiddel om besluiten te nemen

Microsoft Power BI is een indrukwekkend intuïtief hulpmiddel waarmee je data uit alle mogelijke gegevensbronnen kunt analyseren en visualiseren. Je ziet werkelijk in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan. Daardoor kun je toekomstgerichte besluiten een stuk eenvoudiger nemen. Maar niet alleen kun je beslissingen nemen op basis van onderbuikgevoel. Met Power BI kun je effectief besluiten nemen op basis van keiharde betrouwbare cijfers.

#2. Gebruik(er)svriendelijk

Met Power BI analyseer je in een handomdraai data uit welke gegevensbronnen dan ook. Daarnaast is het heel eenvoudig om die snel en duidelijk te presenteren. Een paar minuten nadat de data zijn verzameld (en een paar klikken verder), kun je al een rapport of dashboard klaar hebben. Je hoeft hiervoor dus geen experts in huis te halen om je data inzichtelijk te maken. Op het moment dat je Power BI in Office 365 hebt ingericht, kun je zelf gemakkelijk uit de voeten en weloverwogen beslissingen nemen.

#3. In de cloud, lokaal of hybride

Ben je nog niet volledig naar de cloud overgestapt? Geen probleem! Power BI biedt ook lokale en hybride oplossingen. In het laatste geval staat een deel van je data lokaal en een deel in bijvoorbeeld Azure. Of al je data staan lokaal en Power BI komt uit de cloud. Of andersom. Werkelijk alles is mogelijk. Hierdoor heeft Microsoft Power BI legio mogelijkheden, waar je data ook staan en hoe diep ze ook in sommige systemen verborgen zijn.

#4. Delen van rapporten en dashboards

Vanuit Microsoft Power BI kunnen rapporten en dashboards simpel worden gedeeld met anderen. Dat kunnen collega’s in je eigen organisatie zijn, maar ook belanghebbenden buiten de organisatie. Denk aan klanten, leveranciers of stakeholders. Je bepaalt natuurlijk zelf met wie je jouw informatie deelt. Op die manier houd je goed de controle over de verschillende dashboards en kun je slimme inzichten gemakkelijk delen.

#5. Vervanging voor dure licenties

Microsoft Power BI geeft organisaties ook de mogelijkheid om flink te besparen op licentiekosten. Zo heb je geen dure licentiekosten meer aan bijvoorbeeld andere bedrijfssystemen als financiële- en ERP-systemen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Eigenlijk ben je een dief van je eigen portemonnee als je daar geen gebruik van maakt.

#6. Power BI overal toegankelijk

Wanneer je in Power BI een rapport of dashboard hebt gemaakt kun je er overal en altijd bij. Dat is een niet te onderschatten voordeel. De webapp werkt perfect voor het tonen en bewerken van rapporten vanaf de desktop. De iOS-en Android-apps maken het mogelijk om die ook onderweg te gebruiken. Veel handiger kan het haast niet.

#7. Microsoft Power BI en de rest

Power BI is ontwikkeld door Microsoft en werkt naadloos samen met alle overige Microsoft-producten, zoals SharePoint. Bovendien werkt Power BI samen met meer dan 50 populaire zakelijke apps, zoals Dynamics 365, en databases; compleet met direct bruikbare dashboards. Het zou vreselijk zonde zijn als je daar geen dankbaar gebruik van zou maken. Dat is ondernemen op z’n best! Wil je meer weten over de manier waarop je slimme businessinzichten kunt creëren? Download dan ons redpaper, waarin we je er alles over vertellen.

De inzichten die je door datagedreven werken krijgt, zijn eigenlijk onmisbaar om jouw organisatie verantwoord te sturen. Om daarin succesvol te zijn, zul je het voor jou ideale evenwicht in het samenspel van werkwijze, gedrag en IT moeten vinden.

Daarover (en over nog veel meer) gaat het in ons redpaper ‘de buik vol van met enen en nullen’. Daarin vertellen we ook hoe inzichten jouw organisatie kunnen helpen om een verbeterslag te maken. Van formuleren van doelen tot doelgericht en doeltreffend sturen op basis van inzichten; alles komt voorbij op weg naar verhoogde productiviteit.

    Gerd Strick

    "The distance between dreams and reality is called action."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken