Microsoft Power BI is een ideaal instrument om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, Die worden vervolgens gebundeld in een rapportage. Daarna wordt die ook nog eens gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard. Zo heb je op elk moment van de dag toegang tot actuele informatie over de KPI’s in jouw bedrijf. En je hoeft alleen maar op het scherm te kijken om te weten hoe het ervoor staat. Hieronder staan de 7 voordelen van Power BI op een (verticaal) rijtje.

#1. Intuïtief

Microsoft Power BI is een indrukwekkend intuïtief hulpmiddel waarmee je data uit alle mogelijke gegevensbronnen kunt analyseren en visualiseren. Je ziet werkelijk in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan. Daardoor kun je toekomstgerichte besluiten een stuk eenvoudiger nemen.

#2. Gebruik(er)svriendelijk

Met Power BI analyseer je in een handomdraai data uit welke gegevensbronnen dan ook. Daarnaast is het heel eenvoudig om die snel en duidelijk te presenteren. Een paar minuten nadat de data zijn verzameld (en een paar klikken verder), kun je al een rapport of dashboard klaar hebben.

#3. In de cloud, lokaal of hybride

Ben je nog niet volledig naar de cloud overgestapt? Dan biedt Power BI ook lokale of hybride oplossingen. In het laatste geval staat een deel van je data lokaal en een deel in bijvoorbeeld Azure. Of al je data staan lokaal en Power BI komt uit de cloud. Of andersom. Werkelijk alles is mogelijk.

#4. Delen van rapporten en dashboards

Rapporten en dashboards kunnen simpel worden gedeeld met anderen. Dat kunnen collega’s in je eigen organisatie zijn, maar ook belanghebbenden buiten de organisatie. Denk aan klanten, leveranciers of stakeholders. Je bepaalt natuurlijk zelf met wie je jouw informatie deelt.

#5. Vervanging voor dure licenties

Door rapporten en dashboards met collega’s te delen, kun je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid fors besparen op de licentiekosten van andere bedrijfssystemen, zoals financiële en ERP-systemen. Dat geld kun je mooi investeren in andere ontwikkelingen.

#6. Overal toegankelijk

Wanneer je een rapport of dashboard hebt gemaakt kun je er overal en altijd bij. De webapp werkt perfect voor het tonen en bewerken van rapporten vanaf de desktop. De iOS-en Android-apps maken het mogelijk om die ook onderweg te gebruiken. Veel handiger kan het haast niet.

#7. Microsoft en de rest

Power BI is ontwikkeld door Microsoft en werkt naadloos samen met alle overige Microsoft-producten, zoals SharePoint. Bovendien werkt Power BI samen met meer dan 50 populaire zakelijke apps, compleet met direct bruikbare dashboards. Dat is ondernemen op z’n best!

Valentijn Dreijer

"Ik heb echt cijfers nodig om te weten hoe ik ervoor sta."

x

JOBS 14

JOBS 14