Stel je voor dat je een berichtje van een klant krijgt, maar op dat moment even geen tijd hebt om te antwoorden. Hoe fijn zou het dan zijn wanneer er automatisch een reactie naar je klant wordt verstuurd? Zo weet je klant precies waar die aan toe is en kun jij je nog even focussen op de taken waar je op dat moment druk mee bezig bent. In Microsoft Power Automate kun je dat gemakkelijk voor elkaar krijgen. Door processen op een slimme manier te automatiseren, zorg je er aan de ene kant voor dat je blije en tevreden klanten krijgt. Aan de andere kant ga je er zelf veel productiever door werken.

#1. Automatiseren maar...

Met Microsoft Power Automate maak je jouw werkdag een stuk productiever. Power Automate zorgt er bijvoorbeeld voor dat de informatie die jij nodig hebt op het juiste moment naar je toe komt. Je kunt instellen dat je een melding krijgt wanneer een bestand in een bepaalde map wordt geüpload. Je hoeft dan niet meer te wachten op een mail van je collega, want Power Automate geeft je automatisch een seintje wanneer het document klaar is. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden waaruit blijkt dat deze applicatie je werk gemakkelijker maakt. En wat nog leuker is; je hoeft er helemaal geen IT-expert voor te zijn. Doordat de app zo gebruiksvriendelijk is, kan iedereen er snel mee overweg.

#2. Duizenden mogelijkheden

In Microsoft Power Automate kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het automatiseren. In veel organisaties is het bijvoorbeeld zo dat een offerte langs verschillende afdelingen moet om goedgekeurd te worden. Dat kost natuurlijk veel tijd en dat is dus niet echt productief. In Power Automate kun je dat proces eenvoudig automatiseren. Dat zorgt ervoor dat je veel kostbare tijd bespaart én het levert je ook nog eens een gestructureerd proces op. Door je flows goed in te richten, maak je als het ware een gestructureerde versie van jezelf. Wie wil dat nou niet?

#3. Geen fouten

Dat automatisering zorgt voor meer productiviteit mag als bekend worden verondersteld. Maar natuurlijk is dat niet het enige. Naast de boost die je productiviteit krijgt, zorgt automatisering er bovendien voor dat je (bijna) geen fouten maakt. Ook al ben je nog zo geconcentreerd bezig en ben je nog zo goed in je werk; je kunt weleens iets vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het delen van je notities met je collega’s na een vergadering. Met Power Automate maak je beduidend minder fouten. Power Automate heeft het namelijk allemaal voor je op een rijtje en heeft geen idee wat vergeten is.

Uiteindelijk wil je natuurlijk bereiken dat de processen binnen jouw organisatie als een geoliede machine voor je werken. Op die manier kunnen jij en je collega’s nog effectiever samenwerken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van procesoptimalisatie? Download het redpaper.

Procesoptimalisatie met behulp van IT geeft je meer grip op de bedrijfsprocessen die zich in jouw organisatie afspelen. Je hoeft daar minder tijd aan te besteden, verlaagt de kans op menselijke fouten, houdt de kosten in de hand en boekt direct blijvend resultaat.

 

Jouw organisatie wordt er niet alleen efficiënter van, maar gaat er ook effectiever door werken. En wanneer efficiëntie en effectiviteit in hand gaan, verhoog je de productiviteit. Het is wat ons betreft dan ook niet de vraag óf je ermee aan de slag moet gaan, maar wannéér je ermee begint. Heb je toch meer argumenten nodig? Download (en lees) dan snel ons redpaper!

Download het redpaper

    Lars den Outer

    "Of we vinden een weg, of we maken er één."

      de Maand van Avantage

      Maandelijkse updates over slim(mer) werken, cybersecurity en de cloud