Bij Avantage hebben we de hele dag de mond vol van productiviteit. Niet omdat we het een mooi woord vinden, maar omdat het ons echt bezighoudt. Waarom we dat zo belangrijk vinden? Omdat verhoogde productiviteit onze klanten meer tijd oplevert om zich te focussen op hun kerntaken. Ik heb het daarom ook vaak over productivitijd. Je hoort het verschil in uitspraak niet, maar het levert wel een beter bedrijfsresultaat op. En ik ken geen ondernemer, directeur of manager die daar niet gevoelig voor is.

VerSaaSing

In de afgelopen jaren hebben we de IT-markt in een enorm tempo zien veranderen. Een aantal ontwikkelingen hebben we zelfs voorspeld. Daarom hebben we daar tijdig op kunnen anticiperen. Zo voelden we op onze klompen aan dat het beheer van on premise of gehoste (off premise) IT-omgevingen weinig toekomst meer had. Natuurlijk blijven we onze klanten daarmee helpen, maar de ‘verSaaSing’ van IT is niet meer te stuiten. Dat wordt nog eens bevestigd door het groeiende succes van Office 365. Wij hoeven ons nauwelijks meer bezig te houden met het managen van exchange- en file-omgevingen.

We lopen niet achter ontwikkelingen aan. Die creëren we zelf.

Daarnaast worden ook nog eens vrijwel alle applicaties tegenwoordig als Software as a Service aangeboden. Omdat we dat vroegtijdig zagen aankomen, zijn we al in 2015 gestart met het bouwen van een organisatie met de omvang en expertise om onze klanten daarmee optimaal te faciliteren. We lopen niet achter ontwikkelingen aan. Die creëren we zelf. En we zetten ze in gang. Dat is geen arrogantie, maar een feitelijke constatering. We steken ons hoofd boven het maaiveld uit. Daarmee verruimen we onze blik en krijgen we een beter overzicht. Dat stelt ons in staat om voor de IT-muziek uit te blijven lopen.

Slimmer, sneller, simpeler

Wij willen ons onderscheiden door het beter te doen dan anderen. Slimmer, sneller, simpeler. We kunnen het verschil niet maken door IT te leveren die het gewoon doet. Dat mag je namelijk van elke IT-leverancier verwachten. In onze branche kun je kiezen uit legio aanbieders van goed werkende en veilige internetverbindingen. Voor mailservers – al dan niet in de cloud – of VoIP-centrales kun je ook alle kanten op. Die kunnen we hooguit Avantage-rood kleuren, maar daar merk je in de praktijk weinig van. Dus hebben we het over een andere boeg gegooid. Wij leveren geen producten of diensten, maar IT-oplossingen die de productiviteit verhogen en de IT-kosten verlagen. Twee vliegen in een klap, voor dezelfde prijs.

Productiviteit door verbinding

Wij verbinden infrastructuur, IT-platforms en software op een innovatieve manier. Daar profiteren onze klanten volop van. We zorgen ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot informatie die je nodig hebt om je organisatie efficiënt te sturen. Daarnaast maken we het mogelijk dat je gegevens maar een keer hoeft in te voeren om die in elke applicatie te kunnen gebruiken. Bovendien maken we samenwerken, op welk niveau dan ook, eenvoudiger dan ooit. Dat doen we onder meer met behulp van gedeelde bestanden, maar ook door routinematige bedrijfsprocessen te automatiseren. Je kunt ook nog eens 24×7 zien wat de actuele status van KPI’s en (team)taken is.

 

Maar het allerbelangrijkste is dat we zorgen voor verbinding tussen alle oplossingen. Onze IT-oplossingen ‘praten’ met elkaar. Ze wisselen automatisch data uit en bundelen die uit zichzelf tot handige rapportages die je op elk gewenst moment kunt inzien. Je bent dus geen tijd meer kwijt aan het verzamelen van informatie. Over productiviteit gesproken. Tel uit je winst.

Klantenteams

Zoals het een goed dienstverlener betaamt, gaan we verder dan alleen het leveren van oplossingen. Daarna zorgen we ook voor de broodnodige ondersteuning. Onder het motto ‘wij groeien door klein te blijven’ werken we inmiddels met dedicated klantenteams. Bij ons heb je een vast aanspreekpunt en een team eromheen dat jou en jouw IT-omgeving tot in detail kent. De klantenteams zijn verdeeld over drie Business Units – Managed Solutions, Cloud Solutions en Business Solutions – die toegesneden zijn op verschillende organisatietypes. De overeenkomst is dat ze aan alle mogelijke IT-wensen kunnen voldoen. Bij onze klanten houden we voortdurend de vinger aan de pols om uit te vinden hoe we daar nog beter invulling aan kunnen geven. Wij streven naar een minimale klantwaardering van 9 op een schaal van 10. Voor minder doen we het niet.

IT moet een organisatie versterken en gebruiksvriendelijk zijn.

Al voor de oprichting in 1990 bedacht onze grondlegger dat IT nooit een doel op zich mocht zijn. Die gedachte is voor Avantage nog steeds de kern van ons doen en laten. In onze optiek is IT vooral een middel om doelen te bereiken. Wat die doelen zijn, bepalen onze klanten. Wij helpen jou om te komen waar je wilt zijn en bedenken dan samen hoe je nog verder kunt komen. Daarbij is ons uitgangspunt dat IT een organisatie moet versterken en gebruiksvriendelijk moet zijn. Daarom nemen wij graag het IT-beheer voor onze rekening. Dan hoef jij je niet druk te maken over de technische aspecten van onze oplossingen. Wij zorgen er gewoon voor dat alles werkt zoals het hoort. En wanneer de IT het door externe oorzaken laat afweten, staan we meteen klaar om de zaak in orde te krijgen.

Simpeler kan het niet

Wij maken IT niet ingewikkelder dan het is. We brengen mensen en IT op een begrijpelijke manier bij elkaar. Voor elke organisatie – van eenmanszaak tot multinational, van lokale onderneming tot landelijk opererend bedrijf – hebben we IT-oplossingen die sneller en slimmer (samen)werken mogelijk maken. Die hebben we ondergebracht in acht logische focusgebieden. Vier daarvan zijn traditioneel: aan, bereikbaar, beschikbaar en veilig. Met de andere vier maken we het verschil: inzicht, samen, toegang en uniform. In onze oplossingenportfolio ‘De Rode Gids’ worden die nader toegelicht. Daaruit selecteren we samen met onze klanten de juiste oplossingen die we vervolgens naar wens kunnen personaliseren. Avantage makes it simple. Simpeler kan het niet.

Eric Carree

"Je moet niet altijd op de voorgrond willen staan. Dan krijg je vaak het beste resultaat."

    de Maand van Avantage

    Maandelijkse updates over security, productiviteit en thuiswerken