Vraag een willekeurige internetgebruiker eens wat zijn of haar grootste online ergernis is. De kans is groot dat het antwoord ‘ongevraagde reclame’ luidt. Toch maakt slechts een kleine minderheid gebruik van een adblocker om ongewenste pop-ups te voorkomen. Wie weet zijn de online en mobiele reclames dan toch niet zo vervelend als iedereen zegt. Persoonlijk lig ik er niet zo wakker van. ‘Als je het niet wilt zien, moet je er niet naar kijken’, denk ik dan. Waar ik wel van wakker lig? Van internet dat niet of gebrekkig functioneert. Eindeloos wachten op een download is echt niet meer van deze tijd.

Traag internet

Vroeger was dat anders. Dan was het heel normaal dat je tussendoor andere dingen deed terwijl het downloaden aan de gang was. Kennelijk is daar door Telfort aan het begin van dit millennium zelfs een reclamefilmpje over gemaakt. Dan zit een man op een kantoor te jongleren voor het scherm in afwachting van de download. Hij heeft ook alle tijd om een schriftelijke cursus gitaarspelen te volgen voordat alles binnen is. Jammer genoeg kon ik dat filmpje online nergens terugvinden (tips zijn welkom). Wat ik wel gevonden heb, geeft trouwens ook een goed idee van de ellende van traag internet. Kijk zelf maar. Ik vond ‘m wel grappig. Gelukkig gaat het tegenwoordig anders. Hoewel…

Meerdere rijbanen tegelijk, nagenoeg onbeperkte snelheid

Er zijn nog steeds bedrijven die internet via de ISDN-telefoonlijn binnenkrijgen. In feite is dat niet meer berekend op de online eisen van deze (en de toekomstige) tijd. Daarom wordt ISDN in de komende tijd uitgefaseerd. KPN stopt er per 1 september 2019 mee. Wil je de komende jaren zeker zijn van voldoende bandbreedte en snelheid, dan is glasvezel (fiber) de oplossing. Als het om dataverkeer gaat, kun je een ISDN-lijn het beste vergelijken met een smal steegje, waar duizenden mensen in korte tijd doorheen moeten om hun bestemming te bereiken. Dat leidt voortdurend tot opstoppingen en frustraties. Daarentegen is glasvezel als een brede snelweg buiten de spits. Altijd meerdere rijbanen tegelijk open die met nagenoeg onbeperkte snelheid gebruikt kunnen worden. Je kunt het gaspedaal bijna door de bodemplaat heen intrappen. Dat wil toch stiekem iedereen?

Bewustwording

Met fiber (of glasvezel, net wat je wilt) kun je de mogelijkheden van internettelefonie trouwens ook volledig benutten. Dat gaat beduidend verder dan het voeren van telefoongesprekken. Dankzij de vrijwel onuitputtelijke capaciteit is het daarnaast eenvoudig om videovergaderingen te houden en bijvoorbeeld productpresentaties te livestreamen. Bovendien kun je gebruik maken van andere onlinediensten, zoals online back-up. Dat gaat allemaal in een moeite door. En met ons als provider kun je altijd terugvallen op een servicedesk met zo’n 60 medewerkers die je helpen wanneer er iets aan de hand is. Om het wat persoonlijker te maken, zijn die verdeeld over verschillende ‘dedicated klantenteams’, waarin alle kennis en kunde aanwezig is om jou zo snel mogelijk en oplossingsgericht van dienst te zijn. Meer weten over fiber? We helpen je graag verder!

Productiever werken met een snelle dataverbinding?

Arwen Durieux

"Kennis is macht. Kennis delen is kracht."

x

JOBS 16

JOBS 16