Waarschijnlijk ben je daar net zo verbaasd over als wij. En toch is het ‘the truth, the whole truth and nothing but the truth’. Gisteravond is in Amerika de laatste aflevering van de epische fantasyserie (8 seizoenen trending topic) uitgezonden. Fanatieke (en slimme) volgers met een HBO-account in Nederland konden de – zo’n anderhalf uur durende – ontknoping afgelopen nacht vanaf 03.30 uur al zien. Maar veel Nederlanders moesten tot vandaag wachten voordat ze op de ‘normale’ televisie aan de slotepisode kunnen beginnen. Dat Game of Thrones aan het eind gekomen is, vinden GoT’ers trouwens bijna onverdraaglijk. De impact van de serie is wereldwijd onvoorstelbaar.

Evaluatie

Uit onderzoek van het Workforce Institute van Kronos valt af te leiden dat van de ruim 27 miljoen Amerikanen die de GoT-finale live hebben gekeken, een groot deel vanochtend te laat op het werk is verschenen. Bijna 11 miljoen Amerikaanse GoT-fans waren vooraf toch al niet van plan om vandaag te gaan werken. Ze nemen een vrije dag op om de hele fantasyreeks te evalueren. Daarbij wordt er gegarandeerd gejuicht voor de winnaar van de Iron Throne en getreurd om de verliezer. Of andersom; dat hangt maar net van de persoonlijke voorkeur af.

'If you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground.'

De wekelijkse ophef over deze populaire serie is gigantisch. Het stopt niet bij discussies tussen vrienden, teamgenoten of familieleden. De nieuwtjes verspreiden zich ook als een lopend vuurtje onder collega’s. Daarom wordt deze maandag een van de minst productieve werkdagen in de Amerikaanse economie. Er is simpelweg te veel dat met terugwerkende kracht besproken moet worden. Zó veel, dat een half uur lunchpauze bij lange na niet genoeg is.

Spannend!

Ook bij Avantage is de GoT-gekte doorgeslagen. Ruim voor de uitzending van het achtste (en laatste, snik…) seizoen hebben we een ‘Death Poule’ gemaakt. Liefhebbers van de serie konden daarin voorspellen welke personages de strijd niet zouden overleven en wie op de Throne zou eindigen. Aan de hand van een ingenieus puntensysteem wordt vandaag duidelijk wie de interne competitie heeft gewonnen. En ja, dat vinden we serieus reuze spannend!

Focus

Hoe zit het bij jou? Ben jij helemaal in de ban van de alleralleraller- maar dan ook echt allerlaatste aflevering van Game of Thrones? Kun jij je totaal niet focussen op je werk door alles wat je al hebt gezien?  Of ben je absoluut geen liefhebber en word je gek van dat eindeloze gepraat over de serie op de werkvloer? Ik ben benieuwd en hoor graag of jij collega’s hebt die maar niet ophouden over Game of Thrones… 😉

Dennis de Jong

"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."

x

JOBS 20

JOBS 20