Wat ik het aller-, aller-, allerleukste aan mijn werk vind? Dat ik niet altijd op dezelfde plek hetzelfde zit te doen. Ik heb heus wel behoefte aan een bepaalde mate van houvast, maar de afwisseling maakt het voor mij interessant. De ene keer kan ik me voor langere tijd ingraven in een organisatie. De andere keer gaat het om een paar weken voor een specifieke klus.

 

Dat ik de vrijheid en het vertrouwen krijg om mijn vaardigheden breed te etaleren, vind ik geweldig. Tegelijk draag ik er altijd aan bij dat de automatisering bij het betreffende bedrijf vooruitgaat. Dat was, is en blijft de mooiste professionele beloning die je me kunt geven.

Optimale ondersteuning

Ik kan niet echt aangeven wat ik het liefste doe. Een langdurig migratietraject geeft me de kans om me te identificeren met een organisatie. Je leert de mensen beter kennen en snapt steeds meer van de achtergronden van beslissingen die ze nemen. Je kruipt als het ware in de huid van een medewerker en gaat dan zelfs vanuit die rol denken.

 

Zo ontstaan soms de beste ideeën om een transitie te verrijken met extra toepassingen. Uiteraard zijn die er ook op gericht om de IT-omgeving zodanig in te richten dat bedrijfsprocessen optimaal worden ondersteund. Want dat is ons bij Avantage goed duidelijk gemaakt. IT moet in dienst staan van onze klanten.

Binnen duidelijke kaders werken aan een concreet product

Als het om een ‘kleine klus’ gaat, vind ik het weer fijn dat het overzichtelijk is. Je weet dan van tevoren dat je binnen een relatief korte tijd iets moet hebben afgerond. Bijvoorbeeld de inrichting van een online applicatie die het declaratieproces sterk vereenvoudigt. Of het ontwikkelen van aanvullende software voor een ERP-oplossing.

 

Vooraf is dan al uitgekristalliseerd waar de applicatie aan moet voldoen. Dan werk je binnen duidelijke kaders aan een concreet product. Soms is dat precies wat je nodig hebt om te beseffen hoe goed je het hebt. Dat je je handen mag dichtknijpen dat je niet dag in dag uit dezelfde routine hebt. Ik zou er in elk geval niet blij van worden wanneer ik een sleurslaaf zou zijn. Nu al weten wat ik over een half jaar op woensdagmiddag doe, lijkt me op z’n zachtst gezegd weinig uitdagend.

Detachering

Vooraf is dan al uitgekristalliseerd waar de applicatie aan moet voldoen. Dan werk je binnen duidelijke kaders aan een concreet product. Soms is dat precies wat je nodig hebt om te beseffen hoe goed je het hebt. Dat je je handen mag dichtknijpen dat je niet dag in dag uit dezelfde routine hebt. Ik zou er in elk geval niet blij van worden wanneer ik een sleurslaaf zou zijn. Nu al weten wat ik over een half jaar op woensdagmiddag doe, lijkt me op z’n zachtst gezegd weinig uitdagend.

 

We hebben geen (tot weinig) tijd nodig om ons vertrouwd te maken met de IT-omgeving. Onze expertise wordt bijgehouden en gegarandeerd door onze dagelijkse werkgever, die ons ‘uitleent’. Dat maakt het voor elke inhurende opdrachtgever aantrekkelijk om ons op projectbasis in te zetten. Dus als je op zoek bent naar IT-vakmensen die er zijn wanneer ze nodig zijn en met je meedenken? Wij zijn er altijd klaar voor.

Detachering

  • Direct beschikking over vakbekwame IT’ers.
  • Flexibele inzet naar eigen behoefte.
  • Geen investering in onderhoud van kennis.

Ismail Ders

"Denk altijd in mogelijkheden en geniet van het positieve."

x

JOBS 20

JOBS 20