Als er één woord is dat zich in toenemende populariteit mag verheugen, is het ‘productiviteit’. Dat gaat in elk geval wel voor mij op. Als Solution Manager IT ben ik dagelijks bezig om concepten te bedenken en te verfijnen die organisaties helpen om productiever te werken. Daarbij spelen de cloud en Microsoft Office 365 een belangrijke rol; als vaste elementen van het Nieuwe Werken.

Vernieuwing

Arbeids- en organisatiepsycholoog Dik Bijl gaf al in 2007 een definitie van het Nieuwe Werken. ‘HNW is een visie waarbij ontwikkelingen in de informatietechnologie als aanjager gelden voor een betere inrichting en bestuur van het kenniswerk. Het gaat om vernieuwing van de fysieke werkplek, de organisatiestructuur en -cultuur, de managementstijl en niet te vergeten de mentaliteit van de kenniswerker en zijn manager.’

Uitdaging

Naar mijn idee is die omschrijving nog steeds actueel. Zeker met betrekking tot de rol van IT als aanjager van kenniswerken. Het Nieuwe Werken maakt slimmer, efficiënter en effectiever (samen)werken met behulp van IT mogelijk. Dankzij de voortschrijdende technologie kun je informatie en kennis op elk moment van de dag (en waar dan ook) online vinden. De grootste uitdaging is alleen om die op de juiste plaats (en op het juiste moment) te verzamelen en met de juiste mensen te delen. Dat vraagt om een moderne werkplek, die jou altijd en overal in staat stelt om dat te doen.

Flexibiliteit

Bij het woord ‘werkplek’ moet je wat mij betreft trouwens niet alleen denken aan een vaste plek op kantoor. Waar het nou juist om draait, is dat je zowel op kantoor als onderweg als thuis flexibel gebruik kunt maken van de faciliteiten die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. In dat verband speelt de cloud een doorslaggevende rol. Dan heb je alleen een internetverbinding met voldoende snelheid nodig om op elk moment en op elke locatie productief te kunnen werken.

De cloud is een ideale werkomgeving, waarin de moderne werkplek iedereen uitstekend past.

Applicaties en bestanden? Die vind je In de cloud. Intranet (op basis van SharePoint) voor interne communicatie? In de cloud. Office 365 applicaties en andere toepassingen met elkaar laten ‘praten’ om realtime stuurinformatie te genereren? Jawel, dat gebeurt allemaal in de cloud. Die biedt werkelijk alle ruimte om sneller, slimmer en productiever te werken. En dat is niet alleen handig voor jou, maar ook voor de mensen met wie je samenwerkt. Of dat collega’s, klanten, leveranciers of andere relaties zijn, is in wezen niet relevant. Je kunt helemaal zelf bepalen wie toegang heeft tot welke informatie en wat je wilt delen. Ook dat maakt de cloud een ideale werkomgeving, waarin de moderne werkplek iedereen uitstekend past.

Animatie Laptop Go Dashboard Homepage geen achtergrond

Productiviteit optimaliseren

Om de productiviteit in de cloud te optimaliseren, heb je om te beginnen een werkplek nodig waar je altijd en overal bij toepassingen en informatie kunt. Daarvoor hebben wij een online startportal ontwikkeld, dat we GO hebben genoemd. Daarin kunnen zowel Windows- als webapplicaties worden geïntegreerd. Je kunt koppelingen uit de Office 365-familie uitbreiden met rapportagetools; delen van agenda’s, documenten en nieuwsberichten; opslag in de cloud en online samenwerkingstoepassingen. Daarnaast is het mogelijk om geautomatiseerd verbinding te maken met ERP-systemen, financiële softwarepakketten en andere programmatuur die bijdraagt aan een productieve bedrijfsvoering.

'Start je dag met een voorsprong.' Die uitspraak maakt zichzelf waar.

De mogelijkheden om applicaties samen te laten werken, zijn vrijwel onbeperkt. In GO worden data automatisch uitgewisseld en gebundeld tot informatie waarmee je de concurrerende positie van jouw organisatie kunt verbeteren. Zo wordt het startportal veel meer dan een verzamelplaats van informatie en activiteiten. Daarom noemen wij GO ‘jouw ideale persoonlijke digitale assistent’. Daarmee verhoog je jouw eigen productiviteit en die van jouw organisatie. Niet voor niets hanteren wij voor GO de slogan: ‘Start je dag met een voorsprong.’ Die uitspraak maakt zichzelf waar.

Whitepaper

We zien overigens nog meer kansen voor organisaties om hun productiviteit te verhogen. Die lichten we uitgebreid toe in ons whitepaper ‘Productiviteit van de toekomst’, dat we recentelijk hebben gepubliceerd. Ik kan je van harte aanraden om dat te downloaden en te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen om jouw moderne werkplek in de cloud in te richten. Daarnaast willen we met alle plezier jouw organisatie ondersteunen om alles (en meer) met Office 365 en aanvullende applicaties uit de cloud te halen. Productiever werken, daar gaat het allemaal om. Ben je benieuwd hoe je dat kunt doen? Druk gewoon op de knop hieronder. En als je na het lezen vragen hebt; je weet me (hopelijk) te vinden!

Whitepaper Avantage productiviteit van de toekomst

Download ons whitepaper
'Productiviteit van de toekomst'

Wie vasthoudt aan het verleden, komt nooit vooruit. Dat is niet alleen een veilige conclusie, maar ook een waarschuwing voor organisaties die de cloud negeren.

Wil je daar meer over te weten komen? Download dan snel ons whitepaper ‘Productiviteit van de toekomst’. Daarin lees je niet alleen hoe wij de ontwikkelingen in de IT vertalen naar productiviteitsoplossingen, maar belichten we ook 5 elementen van productiviteit die je zelf kunt beïnvloeden en geven we aan hoe jij het verhogen van de productiviteit in jouw organisatie succesvol kunt implementeren.


    Dennis de Jong

    "Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."

    x

    JOBS 20

    JOBS 20