Wij geloven dat een werkplek moet passen bij de taken die iemand dagelijks uitvoert. Maar hoe zoek je die werkplek dan uit? Het is namelijk best lastig om een laptop te vinden die perfect bij jouw wensen aansluit. Je moet bedenken of het gewicht van de laptop belangrijk is. Nadenken over de locatie waar die het meest gebruikt gaat worden. En hoe zit het met de opslagcapaciteit, het uiterlijk, de accuduur en het budget? De waarde die jij aan deze punten hecht, bepaalt wat de meest ideale werkplek voor jou is. Om die te kunnen kiezen, moeten we alleen eerst vaststellen waar je het meest aan hebt.

De bovenbaas

Als lid van de directie ben je het visitekaartje van jouw bedrijf. Je ziet er representatief uit en dat moet jouw laptop ook zijn. Dat is misschien niet zo eenvoudig als je denkt. Er zijn namelijk heel veel keuzemogelijkheden. Zwart of zilver? Mat of glanzend? Magnesium of aluminium? Toetsenbord met of zonder Alcantara-bekleding? Verder ben je als bovenbaas regelmatig onderweg. Een draagbare laptop met een lange accuduur is dus gunstig voor jou. Het budget is daarentegen (waarschijnlijk) wat minder van belang.

bovenbaas-01

De kilometervreter

Wat is het grootste voordeel van een laptop? Inderdaad: dat je die altijd en overal kunt gebruiken. Als een echte kilometervreter die dagelijks van hot naar her gaat, snap je vast hoe fijn het is om een lichte laptop te hebben. Begrijpelijk! Je wilt jouw werkplek zo gemakkelijk mogelijk met je meenemen. Een lichtgewicht laptop is dan ook ideaal voor jou om van vergadering naar vergadering te gaan. Gelukkig heb je geen zware applicaties nodig op jouw laptop. De Office 365 programma’s voldoen aan al jouw behoeftes.

kilometervreter-01

De bouwer

Bouwers in bedrijven hebben over het algemeen geavanceerde programma’s nodig. Er moet constant worden geschakeld tussen loodzware programma’s. Voor de architect zijn grafische programma’s nodig. De financieel medewerker is gebaat bij een programma waarmee lijvige rapportages gemaakt worden. Je werkt voornamelijk op een vaste plek in het kantoor, waardoor je gelukkig niet te veel hoeft te sjouwen met de iets zwaardere laptop.

bouwer-01

De doener

De locatie waarop jij als doener werkt is verschillend. Je kunt namelijk zowel intern als extern werken. Het hangt sterk af van wat voor soort medewerker jij bent. Als medewerker callcenter werk je hoofdzakelijk op dezelfde plek, terwijl je als technisch servicemedewerker vaker onderweg bent. Wanneer je veel buiten de deur werkt is een lange accuduur een stuk belangrijker dan wanneer je intern werkzaam bent. In het laatste geval hoef je geen batterij met een lange adem te hebben. Tenslotte ben je de hele dag in de buurt van een stopcontact.

doener-01

De speurder

Vastgekluisterd zijn aan het bureau, verzamelen van gegevens en analyses maken van ingewikkelde datasets. De kans is groot dat jij als speurder aan een vast bureau werkt. Aan de andere kant werk je misschien wel op verschillende plekken op dezelfde locatie. Dat zou zomaar kunnen als jouw werkgever een flexplekbeleid op kantoor heeft ingevoerd. Jouw ideale werkplek hoeft in ieder geval niet gefocust zijn op draagbaarheid. Ook het uiterlijk van de laptop is niet erg belangrijk, aangezien je voornamelijk voor interne zaken bezig bent.

speurder-01

De kenner

Houd jij je bezig met personeelszaken of ben je een online marketeer? Dan beschouwen we jou als de kenner binnen het bedrijf. Je hebt niet echt zware programma’s nodig, want je gebruikt voornamelijk Office 365 programma’s, zoals Word, PowerPoint en Excel. Bovendien werk je grotendeels op kantoor en ben je dus minder vaak onderweg. Daardoor is een stroomaansluiting eigenlijk altijd dichtbij. Jouw laptop hoeft dus geen uitzonderlijk uithoudingsvermogen te hebben.

kenner-01

Om de keuze voor jouw ideale werkplek te vereenvoudigen, hebben we een Device Check voor jou ontwikkeld. Daarin kun je voor jezelf of voor jouw organisatie kiezen uit opties met betrekking tot gewicht, locatie, opslagcapaciteit, uiterlijk, accuduur en budget. Aan het eind krijg je de beste keuze te zien. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite!

Wij geloven dat een werkplek moet passen bij de taken die iemand dagelijks uitvoert. Een accountmanager is veel onderweg en wil liever geen logge laptop. Een financieel manager maakt omvangrijke rapportages en heeft weinig aan een lichtgewicht. Ontdek zelf welke laptop perfect is toegesneden op de behoefte van jouw medewerkers of collega’s.

 

Klik op ‘start’ om te beginnen.

Jasper Glaser

"Zonder bal kun je niet scoren."