Je ontdekt pas hoe belangrijk een dataverbinding is, als je nergens online kunt zijn. Dat doet me denken aan een liedje van De Dijk; ‘Als ze er niet is’. En dan hoor ik meteen dat bekende refrein in mijn hoofd. ‘Een man weet niet wat hij mist, weet niet wat hij mist, weet niet wat hij mist. Een man weet niet wat hij mist, maar als ze er niet is, als ze er niet is. Weet een man pas wat hij mist.’

 

Dat geldt voor vrouwen andersom natuurlijk net zo goed. Maar waar het om draait, is de essentie. Je kunt maar beter zorgen dat iets er altijd is, zodat je het nooit hoeft te missen.

Afgesloten

Ik weet me echt geen raad als internet het niet doet en de mail eruit ligt. Als het alleen om ‘vast internet’ gaat, valt het trouwens nog mee. Dan gebruik ik mijn smartphone als mobiele hotspot en ga ik gewoon door met waar ik mee bezig was. Het wordt alleen wel een probleem wanneer alles tegelijk plat gaat.

 

Toen ik dat thuis een keer meemaakte, pakte ik automatisch mijn smartphone om te googlen wat er aan de hand was. Na een paar seconden drong pas tot me door dat niets het deed. Ik had echt even het gevoel dat ik afgesloten was van de wereld en dat voelde niet fijn.

Ik moet altijd en overal bij mijn bestanden in de cloud kunnen

Privé vond ik het lastig om het even zonder surfen, mailen en appen te doen. Voor mijn werk kan ik echt niet zonder een betrouwbare verbinding. Het maakt niet uit of het op kantoor of onderweg is, of dat het bekabeld, WiFi of 4G is. Ik moet altijd en overal bij mijn bestanden in de cloud kunnen. Ik wil ook supersnel kunnen downloaden en uploaden.

 

Niets is zo vervelend als lang wachten op een presentatie met illustraties als je die direct nodig hebt. Je wilt iets aan een klant laten zien. Je zegt: ‘één momentje’ en dan is de koffie al op voordat de download is afgerond. Of je wilt stevige bestanden uploaden in SharePoint en dat duurt gevoelsmatig uren. Nee, het moet altijd werken en het moet altijd snel. Anders hoeft het voor mij niet.

Dataverbinding kiezen

Wanneer ik bij klanten ben, vragen ze weleens welke dataverbinding ze nodig hebben. Dan vragen ze natuurlijk ook hoeveel het kost en of er veel verschil zit tussen de aanbieders. Dat is jammer genoeg niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Een goed vergelijk maken kan alleen als je eerst je eigen behoefte compleet in kaart hebt gebracht.

 

Hoeveel mensen moeten er gebruik van maken? Wat is de aard van het werk? Hoeveel data moeten elke dag heen en weer worden geslingerd? Gaat het alleen om bekabeld of draadloos of gaat het ook om 4G? Pas als ik alle gegevens heb, kan ik aan de slag om het beste evenwicht tussen prijs en prestatie te vinden. Dat vind ik trouwens altijd. Ben je benieuwd of ik dat voor jou ook kan vinden? Neem dan vooral contact met me op.

Dataverbinding

  • Betrouwbare verbinding op kantoor en onderweg.
  • Beste balans tussen prijs en flexibiliteit.
  • Juiste snelheid, hoogste beschikbaarheid.

Dennis de Jong

"Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."

x

JOBS 20

JOBS 20