• Avantage visie groeien uw IT

    data achter tralies Veiligheid doe je zelf

Heeft u om wat voor reden dan ook op dinsdag 9 mei niet met ons in de bak gezeten? Dan heeft u onze themasessie Security & Privacy in voormalige gevangenis De Vrije Wolf dus gemist. Of u was er wel bij in Utrecht en u wilt de middag op uw gemak nog even herbeleven. In beide gevallen bent u hier op de juiste plek om u (weer) te laten informeren over het groeiende belang van afdoende online beveiliging. Drie uur kennisverrijking op één webpagina.


 

 

Wat heeft Raymond verteld? Threat Intelligence vs. The Bad Guys


 

Na een kort welkomstwoord van commercieel directeur Joost van Hest (Dutchict) was het podium voor Raymond van der Velde (EclecticIQ) die inging op Intelligence Powered Defense in het kader van IT Security. Daarnaast legde hij uit wat Threat Intelligence is en hoe die kan helpen in de online strijd tegen ‘The Bad Guys’. Bovendien vertelde Raymond welke betekenis die heeft voor organisaties en instellingen. Zijn volledige bijdrage kunt u terugzien door op de ‘play’ button te clicken.
 
 
 

Openbaar wifi veilig gebruiken: 6 slimme tips
 
 

#1. Zet de optie ‘delen van bestanden en printers’ uit.

 #2. Maak niet automatisch verbinding met WiFi hotspots.

#3. Maak gebruik van betrouwbare antivirus software.

 #4. Controleer de naam van het netwerk.

#5. Gebruik altijd SSL-verbindingen (HTTPS).

 #6. Doe geen bankzaken via een openbaar netwerk.


Lees meer


 

 

Wat gebeurde er in
de break-out sessies? Van DDos-aanval tot online veiling


De interactieve break-out sessies door Raymond en datajournalist Dimitri Tokmetzis waren voor de deelnemers nogal confronterend. Raymond maakte uiterst duidelijk dat IT-beveiliging zo hoog mogelijk op de bedrijfsagenda hoort te staan. Om dat te illustreren beschreef hij niet alleen het verloop van een DDos-aanval, maar gaf hij ook aan welke aanvallen we de komende maanden kunnen verwachten.

Dimitri toonde op een ondubbelzinnige manier aan dat bedrijfs- en persoonlijke gegevens daadwerkelijk geld waard zijn. Daarnaast nam hij een verfrissende duik in de meta data. Hoeveel vertrouwelijke gegevens bij een online veiling kunnen opleveren, liet hij live zien. Dat ontlokte een diversiteit aan reacties van het zichtbaar verbaasde publiek. Het gaf ook een heldere inkijk in de wereld die Raymon en Dimitri dagelijks inspireert om digitale criminaliteit te bevechten.
 
 


 

Wat vertelde Dimitri nog meer? ‘Hoe moet je daar mee omgaan?’


 

Na de duo break-outsessies met Raymond mocht Dimitri de gasten van Avantage en Dutchict in zijn eentje boeien. Dat lukte de medeauteur van ‘Je hebt wèl iets te verbergen’ uitstekend. In de laatste presentatie van de middag gaf hij zijn gehoor diverse verhelderende inzichten mee. Zo gaf hij onder meer antwoord op vragen als ‘Welke gegevens geef je eigenlijk weg en aan wie?’, ‘Welke gevolgen kan dat allemaal hebben’ en ‘Hoe moet je daar nu eigenlijk mee omgaan?’
 
 
 

Een sterk wachtwoord: 6 slimme tips
 
 

#1. Gebruik geen bestaande woorden.

 #2. Durf origineel te denken en wees creatief.

#3. Combineer (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens.

 #4. Gebruik minstens 8 (en liever 9) posities.

#5. Maak andere wachtwoorden voor al uw diensten.

 #6. Sla uw wachtwoorden veilig in een document op.


Lees meer


 

 

Online Tralie Test Uw data veilig achter slot en grendel


 

Onze themabijeenkomst ‘Data achter tralies’ stond bol van informatie, die we zoveel mogelijk praktisch hanteerbaar hebben aangeboden. Tegelijk begrijpt u vast wel dat we niet op alle specifieke situaties konden ingaan. Daarom bieden wij u graag een gratis consult in de vorm van onze Online Tralie Test aan. Het enige dat u daarvoor kwijt bent, is 90 minuten van uw tijd. Tegelijk denken wij dat u daarna niet het gevoel heeft dat u iets kwijt bent. Wij vermoeden eerder dat u er alleen maar bij wint.

Geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op; dan maken we snel een afspraak.

Contact
 
 

Voorkomen is
beter dan genezen

Mobiliteit
en veiligheid

Het veiligste
spamfilter

Up-to-date-alles-in-een

Interesse?

Subscription Request Successfully placed!

Your Message successfully sent!